24 august 2014

duminică, august 24, 2014
Detalii despre caracteristicile chipset-ului AMD A68H

Este adevărat că aceia care au suportat să urmărească transmisia în direct de ieri au aflat că, pe lângă placa video Radeon R9 285, AMD va introduce în luna septembrie noi procesoare din seria FX și va reduce prețurile celor existente, însă publicului larg nu i-au fost dezvăluite toate planurile companiei. De pildă, despre viitoarea lansare a chipset-ului AMD A68 nu se cunosc prea multe, iar de acoperirea aceastei pagini albe încearcă să se ocupe redactorii site-ului CPU World.

Cu ajutorul unui document recent publicat pe site-ul oficial AMD, sursa amintită stabilește că procesoarele hibride din seria ”A” vor fi puse în valoare și de chipset-ul A68H, menționat sub numele de cod Bolton-D2H. Acest chipset apare în documentația din luna august a firmei din Sunnyvale, fapt care indică posibilitatea unui anunț iminent. În principiu, pentru A68H definiția de ”chipset” nu este una foarte potrivită, deoarece avem de-a face cu un singur chip într-un pachet cu dimensiunile de 24,5 x 24,5 x 0,8 mm, aidoma altor soluții din a doua generație de FCH-uri (Fusion Controller Hub).

În fine, din documentul publicat în data 08.08.2014 (link-ul este în paragraful anterior), rezultă că, spre deosebire de A58 (Bolton-D2), A68H (Bolton-D2H) va suporta interfețele USB 3.0 (două porturi) și SATA 3 (patru porturi). De asemenea, FCH-ul AMD A68H va susține 10 porturi USB 2.0, va încorpora un controler Audio HD, interfață PCI-Express 2.0 x4 și majoritatea interfețelor I/O tradiționale. Pe de altă parte, A68H nu va permite controlul, la nivel hardware, a vitezei ventilatorului pentru procesor (vezi capitolul 1, pag.18 - Hardware Monitoring). O scurtă listă a caracteristicilor ”chipset-ului” A68H este prezentată în tabelul următor (capitolul 7, pagina 127). S-ar părea că anul acesta AMD intenționează să-și împrospăteze platformele disponibile, atât la nivel de procesor, cât și la nivel de sistem logic, însă nu trebuie să ne așteptăm la schimbări revoluționare.

Detalii despre caracteristicile chipset-ului AMD A68H

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu