31 octombrie 2013

joi, octombrie 31, 2013
Ca urmare a eforturilor depuse în domeniul telefoanelor inteligente, pe parcursul celui de-al doilea trimestru din actualul an fiscal,  compania Sony a reușit să-și îmbunătățească situația. Japonezii au afișat o cifră de afaceri de 13,2 miliarde de euro, ceea ce echivalează cu o creștere de 10% pe an. Cu toate acestea, compania a înregistrat o pierdere netă de 143 de milioane de euro. 

Pentru divizia sa de telefonie mobilă, Sony preconizează o creștere de 39% în comparație cu anul trecut, ajungând la 3,1 miliarde euro, dar în continuare cu un deficit de 6,6 milioane de euro. Firma nu a încercat să se ascundă și a recunoscut că progresul este parțial, datorat unui curs de schimb favorabil. Totuși, Sony a reușit să mărească numărul de smartphone-uri vândute în cursul ultimului trimestru fiscal, atingând bariera de 10 milioane de unități, cu 1,2 milioane de unități în plus față de perioada similară a anului trecut. 

Japonezii au încasat venituri de aproximativ 1,2 miliarde de dolari și din industria jocurilor video, creșterea anuală înregistrată pe acest segment fiind puțin peste 5%. Aici, deprecierea yenului a umplut golul creat de declinul nemilos al consolelor, indiferent de model. Să nu uităm că la finalul lunii noiembrie își va face debutul comercial platforma PlayStation 4. 

În afacerea cu aparate foto și camere video digitale, gigantul producător de electronice a înregistrat pierderi de 7% într-un an, iar cifra de afaceri de doar 1,3 miliarde de euro este atribuită de Sony vânzărilor lente de camere foto compacte și camcodere. Un climat nefavorabil a afectat vânzările și a amânat profitabilitatea acestei divizii, pierdele reclamate fiind de 18 milioane de euro. Japonezii au livrat 0,6 milioane de camere video digitale, față de 0,9 milioane în anul precedent, și numai 2,8 milioane de aparate foto, în comparație cu cele 4,1 milioane vândute în 2012.


Pentru actualul an fiscal, care se va încheia la sfârșitul lunii martie 2014, Sony și-a revizuit obiectivele și și-a fixat ținte diminuate. Compania se așteaptă la o cifră de afaceri de aproximativ 57,5 miliarde de euro, față de cele 59 de miliarde de euro planificate în august, ceea ce încă mai corespunde unei creșteri anuale de 13%. Și chiar dacă pentru veniturile din exploatare se preconizează o scădere cu 26%, aceste reduceri vor fi de 1,3 miliarde euro, și nu de 1,7 miliarde euro cum se anticipase mai înainte.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu