6 martie 2014

joi, martie 06, 2014
Nvidia Tegra K1 își arată mușchii în testele de performanță

La CES 2014, Nvidia a dezvăluit noua generație de procesoare mobile Tegra K1, prezentând două versiuni: una dintre ele bazată pe patru nuclee ARM Cortex-A15, iar cealaltă beneficiind de două nuclee Denver, dezvoltate independent de Nvidia și care sunt compatibile cu arhitectura pe 64 de biți ARMv8. De remarcat, suprafața nucleului Denver este aproximativ cât aria ocupată de două nuclee Cortex-A15. Totuși, structura internă a misteriosului Denver putem doar s-o ghicim. 

Nvidia Tegra K1 își arată mușchii impresionanți în testele de performanță

Probabil că Nvidia ne va vorbi cândva, mai devreme sau mai târziu, despre microarhitectura Denver, însă până atunci putem să vedem cât de eficientă va fi această soluție în termeni de performanță. Așadar, în baza de date a programului de benchmark AnTuTu a fost identificat un dispozitiv necunoscut bazat pe o versiune pe 64 de biți a procesorului Tegra K1 (Denver). În primul rând, se observă că nucleele Denver rulează la frecvențe cuprinse între 510 și 3000 MHz (chiar dacă inițial erau anunțate frecvențe maxime de 2500 MHz).  

Nvidia Tegra K1 își arată mușchii în testele de performanță

Cum spuneam, nu există detalii despre device-ul pe care este instalat SoC-ul Nvidia, dar din rezultatele returnate de AnTuTu știm că are un ecran cu rezoluție 1080p, 2 GB de memorie RAM și rulează sistemul de operare Android 4.4.2. De asemenea, versiunea dual-core Tegra K1 pe 64 de biți este comparată și cu versiunea quad-core (pe 32 de biți). Oricum, în materie de performanțe, versiunea Tegra K1 cu nuclee Denver își depășește lejer competitorii, fiind întrecută milimetric doar de colega sa bazată pe cele patru nuclee ARM (dar și aici este posibil ca diferențele să rezulte din erorile și slăbiciunile software). Rămâne numai să aflăm pentru ce preț și, mai ales, când ne va fi oferită o asemenea performanță.

Nvidia Tegra K1 își arată mușchii în testele de performanță

Nvidia Tegra K1 își arată mușchii în testele de performanță






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu