18 octombrie 2013

vineri, octombrie 18, 2013
AMD Radeon R9 290X
Cu toate că interdicția de a publica recenzii ale produsului Radeon R9 290X rămâne în vigoare până pe 24 octombrie, AMD a permis jurnaliștilor să posteze rezultatele preliminare obținute în teste de către noul flagship grafic al companiei din Sunnyvale. Totuși, în ideea de a nu ne strica apetitul, AMD a limitat conținutul materialelor la publicarea rezultatelor obținute - în rezoluția de 3840 x 2160 pixeli - în numai două jocuri:  Bioshok Infinite și Tomb Rider.

Dar haideți să aruncăm o privire asupra primelor rezultate oficiale afișate de Radeon R9 290X, o placă video cu care AMD încearcă să concureze mai degrabă Nvidia GeForce GTX 780, și nu  GeForce GTX Titan. Astfel, potrivit rezultatelor publicate de AnandTech, LegitReviews și Tom's Hardware, Radeon R9 290X se află în avantaj față de Nvidia GeForce GTX 780, atunci când rulează la rezoluții 4K și la frecvențele stock (Quiet-mode). În asemenea circumstanțe, cu siguranță că veți găsi interesante rezultatele anticipate pentru noul vîrf de gamă AMD în condiții de performanțe extreme (Uber-mode). Pe de altă parte, n-ar trebui să uităm nici faptul că jocurile aprobate spre testare cu noul R9 290X sunt parte a programului AMD Gaming Evolved și, prin urmare, beneficiază de optimizările corespunzătoare.

Radeon R9 290X în Bioshock Infinite - AnandTech
Radeon R9 290X în Bioshock Infinite&Tomb Raider - LegitReviews
Radeon R9 290X în Bioshock Infinite - Tom's Hardware
Radeon R9 290X în Tomb Raider - Tom's Hardware
Site-ul de limbă cehă PCTuning a publicat  mai multe rezultate comparative între Radeon R9 290X și Nvidia GeForce GTX 780 (încă o dată se confirmă către care produs concurent țintește AMD), suținând că numerele afișate provin dintr-un document AMD (mai exact, din Reviewers Guide) și că acestea sunt măsurate în Uber-mode (performance mode). Pe ansamblu, la setări maxime (inclusiv în 2160p), Radeon R9 290X performează cu 24% (în medie) mai bine decât GeForce GTX 780. Firește că rezultatele propuse de AMD trebuie privite cu rezervele de rigoare, însă dacă acestea se vor dovedi corecte, ținând seama și de prețurile pe care le au și le vor avea plăcile video comparate astăzi, am putea spune că R9 290X poate dobândi un oarecare avantaj. În orice caz, este prea devreme să tragem concluziile finale. 

Radeon R9 290X vs. GeForce GTX 780



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu