22 februarie 2015

duminică, februarie 22, 2015

Anul trecut, vorbeam despre faptul că AMD lucrează la dezvoltarea unei noi arhitecturi productive ce va fi adoptată de procesoarele sale de înaltă performanță, modelele de serie fiind preconizate în 2016. Acum, în plin weekend, apariția unor noi informații unice în legătură cu acest subiect este posibil să nu reprezinte cea mai bună metodă de a atrage atenția celor interesați. Oricum, redactorii site-ului WCCFTech s-au descurcat strălucit în această privință. 

După o serie de articole care au dezvăluit, în parte, planurile de viitor ale companiei din Sunnyvale, aflăm acum despre prioritatea direcțiilor lansării procesoarelor performante Zen. Așa cum se promitea, procesoarele compatibile cu arhitectura x86 Zen vor apărea în 2016 (fără a fi avansate însă perioade exacte), schimbări de plan intervenind în privința segmentului pe care vor debuta. Astfel, chip-urile Zen își vor face apariția mai întâi pe segmentul serverelor, apoi pe cel al stațiilor de lucru, și numai după cucerirea primelor două piețe vor fi în măsură să facă deliciul entuziaștilor platformelor desktop. 

Procesoarele AMD cu arhitectură Zen vor încorpora până la opt nuclee x86 într-un singur cip și vor beneficia de un TDP nu mai mare de 95W. Nucleele bazate pe noua arhitectură productivă vor păstra tot ce este mai bun la Jaguar și Bulldozer, oferind fluxuri de prelucrare SMT (Simultaneous Multi-Threading). De asemenea, să ne reamintim că AMD lucrează și la dezvoltarea propriei arhitecturi ARM pe 64 de biți, K12, planificată tot pentru 2016. Așadar, anul viitor va fi unul extrem de important pentru AMD. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu