2 octombrie 2013

miercuri, octombrie 02, 2013
Apple iPad mini 2 (web image)
Bazându-se pe informații oferite de furnizorii de componente pentru produsele Apple, Reuters susține că firma din Cupertino se confruntă cu dificultăți serioase în ceea ce privește producția celei de-a doua generații de iPad mini. 

Mai precis, furnizorii de display-uri de înaltă rezoluție care se pare că vor echipa următoarea versiune a apreciatei tablete Apple nu pot oferi cantitățile necesare. Drept care, primul lot de astfel de device-uri ar putea fi unul foarte limitat, vânzările reale fiind amânate pentru o dată ulterioară, ceea ce ar însemna că Apple nu va putea obține încasările pe care, cu siguranță, și le-a planificat pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.   

Alături de experți, și noi suntem de părere că următorul Apple iPad mini are nevoie de un display Retina, mai ales că mulți dintre concurenții companiei americane au lansat deja tablete cu ecrane de mare rezoluție - a se vedea Google Nexus 7 ediția 2013 sau noul Amazon Kindle Fire HDX. Cu toate că LG, Sharp sau Samsung s-au arătat dornice de a se implica în producția noii tablete, Apple a stabilit reguli foarte stricte care, până la urmă, au condus la întârzierea certificării ecranelor. Prin urmare, producția de display-uri pentru noul iPad mini a început abia recent, în vreme ce anunțul oficial al tabletei ar trebui să aibă loc luna aceasta, pe 15.

Pentru a le face competitive cu ofertele similare cu Android, sursele au mai declarat, tot pentru Reuters, că Apple face tot posibilul pentru a reduce costurile de producție pentru noile tablete, avansând chiar ideea unor variante cu spațiu de stocare internă de numai 8GB de memorie flash. Pe de altă parte, pe lângă ecranul de 7.9 inch cu rezoluție de 2048x1536 pixeli, este de așteptat ca noul iPad mini să fie mai compact, mai ușor, dotat cu un scaner de amprente și, aidoma ultimului iPhone, 5S, propus în variante pe gri și auriu.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu