21 noiembrie 2013

joi, noiembrie 21, 2013
Zvonurile apărute pe la mijlocul lunii trecute, potrivit cărora compania Samsung ar putea integra pe viitoarele device-uri din gama Galaxy o aplicație avansată de scanare a ochiului, par a fi susținute de recenta cerere de brevet depusă în acest sens de gigantul sud-coreean, declară publicația Patent Bolt. Firește că o asemenea cerere de patent nu înseamnă integrarea imediată a noilor tehnologii în produsele finite, dar mulți ziariști au stabilit în unanimitate că mișcarea făcută de Samsung se vrea un răspuns la scannerele biometrice adoptate de telefoanele Apple iPhone 5S.

 
La fel ca și amprentele digitale, retina are un tipar unic. Scanarea ochilor este mai rapidă și mai exactă, indiferent dacă persoana respectivă poartă ochelari sau lentile de contact. Pe de altă parte, cu toate avantajele sale, această metodă de autentificare are și defecte. De pildă, multe dintre persoanele originare din Asia nu au suficient pigment melanic, iar o scanare corectă a retinei acestora necesită lumină infraroșie, fapt care conduce la necesitatea realizării unor dispozitive complexe și costisitoare.  


Brevetul depus de Samsung descrie toate componentele necesare pentru a scana retina persoanelor, indiferent de naționalitatea acestora, precum și algoritmii utilizați de senzor. Dacă Samsung nu decide să păstreze tehnologia pentru vremuri mai bune, acest scanner este posibil să-și facă debutul pe viitoarele telefoane Galaxy S5 sau Galaxy Note 4.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu