21 noiembrie 2013

joi, noiembrie 21, 2013
Procesoarele Intel Broadwell-K, produse dedicate socket-ului LGA 1150, ar trebui să apară la sfârșitul anului viitor, așa cum am aflat din cele mai recente informații oferite de documentele companiei din Santa Clara. Judecând după denumire, modelele Broadwell-K vor fi în măsură să ofere un multiplicator deblocat, fapt care, în combinație cu finețea procesului de fabricație de 14nm, va asigura interesul pasionaților de overclocking pentru această serie de procesoare. 

În concordanță cu cele mai proaspete știri, aceste procesoare vor beneficia de un subsistem grafic Iris Pro (GT3) echipat cu 128 MB de memorie de tip eDRAM, performanțele la acest nivel fiind sporite cu 80% în comparație cu actualul CPU i7-4770K. 

Procesoarele Broadwell-K vor avea patru nuclee, iar modelele Core i7 din această serie vor combina 6 MB de memorie cache L3 cu suportul pentru tehnologia Hyper-Threading. Modelele din seria Core i5 se vor mulțumi cu 4 MB de memorie cache pe nivelul al treilea și cu absența tehnologiei Hyper-Threading. Pentru a vă bucura de această generație de procesoare veți avea nevoie de plăci de bază cu chipset-uri Intel Z97 și H97, produse care ar trebui să apară din timp. Așa cum v-am raportat, chipset-urile din seria 9 nu vor sprijini interfața SATA Express. 


Sursa: CPU World

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu