20 iulie 2014

duminică, iulie 20, 2014
Neobișnuitul smartphone BlackBerry Passport apare într-un clip video

Recent, reprezentanți ai companiei BlackBerry au dat de înțeles că dispozitivul mobil botezat Passport va fi interesant nu numai prin combinarea unui ecran tactil pătrat - 4,5 inch, rezoluție de 1440 x 1440 pixeli (453 ppi) - cu o tastatură fizică de tip QWERTY, ci și prin prezența asistentului vocal cu funcție de autoînvățare, capabil să se adapteze stilului de viață și obiceiurilor utilizatorului.

În urmă cu două zile, pe rețelele de partajare video a apărut un scurt film în care protagonist este un model funcțional BlackBerry Passport. Dată fiind abundența de litere arabe care însoțește descrierea clipului, putem presupune că în Orientul Apropiat, acolo unde produsele de marcă sunt suficient de populare, au fost deja livrate mostre ale telefonului conceput de compania canadiană. Filmulețul ne îngăduie să înțelegem că smartphone-ul BlackBerry Passport activează controlul cursorului prin mișcarea degetelor pe suprafața tastaturii. Desigur, prin intermediul aceleiași tastaturi fizice, dispozitivul mobil va permite și introducerea de caractere.    

Smartphone-ul rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare BlackBerry, 10.3, și îi este atribuită o baterie cu capacitatea de 3450 mAh. Chiar dacă nu putem ști cât consumă dispozitivul, această rezervă de energie este impresionantă în sine. Înțelegem că device-ul din clip dispune de 3GB de memorie RAM, SSD de 32GB, cameră frontală de 3 megapixeli și cameră principală (pe spate) cu posibilitate de înregistrare video FullHD (1080p) la 30 de cadre pe secundă sau HD (720p) la 60 fps (rezoluția senzorului camerei principale nu este dezvăluită). De calitatea vocii se vor ocupa nu mai puțin de patru microfoane, așa că putem spune că BlackBerry Passport nu este un smartphone la fel de simplu precum pare. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu