19 iulie 2014

sâmbătă, iulie 19, 2014
Tegra K1, stylus și gamepad pentru viitoarea tabletă Android Nvidia Shield

Primele informații în legătură cu momentul anunțului tabletei Nvidia Shield au apărut ieri, iar noi am aflat că locuitorii continentului nord-american se vor bucura de oficializarea neobișnuitului dispozitiv nu mai târziu de marțea viitoare, pe 22 iulie. Apoi, în ciuda faptului că Nvidia a adoptat obișnuitele măsuri menite să-i protejeze secretele comerciale, apropierea datei de lansare nu i-a permis să evite scurgerea de informații. Site-ul web VideoCardz a publicat extrase din prezentarea oficială, iar acest fapt ne oferă posibilitatea să aruncăm o privire asupra caracteristicilor și prețurilor viitoarei tablete cu gamepad Nvidia Shield.

În primul rând, dispozitivul va avea un display IPS LCD cu diagonala de 8 inch și rezoluția de 1920 x 1200 pixeli, în timp ce inima sa va consta dintr-un SoC Tegra K1 (același de pe Xiaomi Mi Pad) cu procesor quad-core ARM Cortex-A15 tactat la 2,2 GHz și GPU Kepler cu 192 de nuclee CUDA. Cantitatea de memorie RAM ajunge la 2GB, iar memoria ROM va fi de 16GB în cazul versiunii cu conectivitate Wi-Fi (299 USD) și de 32GB în cazul modelului LTE (399 USD). De asemenea, tableta construită de HTC pentru Nvidia va avea în dotare adaptoare wireless 802.11 a/b/g/n 2x2 MIMO (2,4 & 5 GHz), precum și Bluetooth 4.0 LE. Dispozitivul va permite redare video la rezoluție Ultra HD (4K), atunci când este conectat la un televizor prin intermediul portului mini HDMI 1.4a din dotare. Nvidia Shield este echipată cu un conector micro-USB 2.0 pentru alimentare, slot pentru card micro-SIM (varianta LTE) și slot pentru carduri de memorie microSD cu capacitatea de până la 128GB. Introducerea informațiilor va fi posibilă folosind atât ecranul tactil, cât și un stylus obișnuit, capabil să recunoască scrisul de mână în mai multe limbi. Apropo, pentru 59 de dolari în plus, doritorii vor putea împerechea tableta Nvidia Shield cu un controler (gamepad) fără fir. Husa de protecție cu funcție de suport, Shield Cover, va costa 39 de dolari. 

Tegra K1, stylus și gamepad pentru viitoarea tabletă Android Nvidia Shield

De remarcat este faptul că tableta companiei californiene va beneficia de două camere (frontală și pe spate) dotate cu senzori de 5 megapixeli și funcție HDR, însă numai cea de pe partea din spate va dispune de autofocus. După cum se poate observa, partea frontală a tabletei dezvăluie difuzoare stereo. La bordul dispozitivului va exista un receptor GPS/GLONASS, precum și busolă, giroscop și accelerometru. Capacitatea acumulatorului litiu-ion de 19,75Wh ar trebui să fie suficientă pentru 10 ore de redare video HD continuă. Cu dimensiuni de 221 x 126 x 9,2 mm, tableta are o greutate de 390 de grame. Joystick-ul (gamepad-ul) va interacționa cu tableta prin intermediul conexiunii Wi-Fi, necesită reîncărcare printr-un port micro-USB 2.0 și este înarmat cu o mufă pentru conectarea setului de căști cu micorfon. Tableta va rula platforma mobilă Google Android (posibil 4.4 KitKat) și va primi actualizări ale sistemului de operare direct de la Nvidia.

În vânzare, dispozitivul Android pentru gaming Nvidia Shield este așteptat începând cu data de 29 iulie, atunci când vorbim despre Statele Unite și Canada. Modelul cu 16GB și conectivitate Wi-Fi va fi facturat cu 299 de dolari, iar varianta cu 32GB spațiu de stocare și 4G/LTE va costa cu 100 de dolari mai mult. În Europa, tableta ar putea ajunge pe 14 august, în vreme ce alte regiuni o vor primi în toamnă.

Tegra K1, stylus și gamepad pentru viitoarea tabletă Android Nvidia Shield


Update (20.07.2014): am remarcat faptul că site-ul Nvidia Europa, sub sloganul ”THE ULTIMATE IS COMING”, a lansat o numărătoare inversă. Dacă vom corobora cronometrul cu informațiile de mai sus, am putea spune că este vorba despre debutul tabletei pentru gaming Shield. În mod evident, produsul va fi prezentat simultan pe ambele continente (America de Nord și Europa), însă în Europa va fi comercializat mai târziu.

Tegra K1, stylus și gamepad pentru viitoarea tabletă Android Nvidia Shield





 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu