12 octombrie 2013

sâmbătă, octombrie 12, 2013
Scythe Ashura Shadow
Scythe este un nume binecunoscut pe piața sistemelor de răcire pentru CPU. De-a lungul timpului, compania japoneză a încercat să vină cu modificări și inovații care s-au modelat pe hardware-ul existent, o parte dintre proiectele lor fiind de mare succes. Entuziaștii știu că Scythe a ajutat la popularizarea design-ului tower, acum omniprezent, adoptat de cele mai bune coolere pe aer existente în magazine. Dar în zilele noastre, în măsura în care aceia care sunt în căutarea unei soluții de răcire high-end sunt adesea atrași de produsele fabricate de companii precum Noctua, Prolimatech sau Thermalright, Scythe a devenit un fel de opțiune de categoria a doua.

Scythe Ashura Shadow
La începutul acestui an, în luna ianuarie, japonezii deveniți faimoși în Akihabara Electric Town, dar nu numai, au introdus un nou cooler pentru procesoarele AMD și Intel denumit Ashura. Disponibil, precum remarcați, inclusiv în România, Ashura se caracterizează printr-un raport echilibrat între performanță și nivelul zgomotului emis. Nu știm dacă acesta a fost încă un motiv pentru Scythe, însă pentru a celebra cea de-a zecea aniversare, compania a hotărât că este cazul să vină cu o ediție specială (și limitată) a cooler-ului în discuție - Scythe Ashura Shadow. Produsul aniversar are o construcție similară cu a predecesorului său, singura diferență fiind dată de radiatorul eloxat vopsit acum negru. 

Scythe Ashura Shadow
Ashura Shadow are în dotare o bază din cupru, șase heatpipe-uri tot din cupru cu diametrul de 6 mm, un radiator cu lamele solide din aluminiu și un ventilator de 140 mm (140 x 140 x 25 mm) ale cărui palete se rotesc cu viteză variabilă, cuprinsă între 500 și 1300 rpm. Cooler-ul cântărește 750 de grame, iar dimensiunile sale fizice sunt de 145 x 90 x 161 mm (inclusiv ventilatorul). Construcția ansamblului este gândită astfel încât să ofere compatibilitate cu module de memorie cu profile diferite, precum și cu toate platformele mai mult sau puțin relevante de la Intel și AMD (775, 1150, 1155, 1156, 1366, 2011, AM2, AM2 +, AM3, AM3 +, FM1 și FM2). În cazul în care Scythe Ashura Shadow va ajunge și pe piața noastră, prețul fără taxe ar trebui să se situeze în jurul a 40 de euro.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu