13 octombrie 2013

duminică, octombrie 13, 2013
 
Trebuie să recunoaștem că orice zvon apărut înainte de lansarea unui produs așteptat ne fascinează și  ne pune imaginația la încercare. Așa se întâmplă și în cazul lui Nexus 5, smartphone-ul Google așteptat cu nerăbdare de către toți cei care iubesc sistemul de operare Android în stare pură, fără a fi afectat de vreo interfață personalizată plasată peste sau de alte marafeturi inutile. De data aceasta Nexus 5 este protagonistul unui filmuleț, un hands-on relativ consistent, care prezintă mai întâi device-ul în sine și apoi interfața Android 4.4 KitKat.


Înainte de a viziona filmul, o să facem câteva remarci în legătură cu ceea ce urmează să vedeți. De asemenea, se cuvine să reținem o observație pertinentă: logo-ul Nexus nu apare imprimat pe spatele device-ului prezentat, așa că este posibil să ne uităm la un prototip. În orice caz, materialul are valoarea sa și ne oferă o bună perspectivă asupra celor ce urmează să ne propună viitorul Nexus 5 și Android 4.4 KitKat (anterior cunoscut sub numele de cod Key Lime Pie).


Prezentat din toate unghiurile, device-ul afișează o siluetă destul de subțire, cu margini înguste în jurul ecranului, colțuri rotunjite, grilele difuzoarelor stereo de o parte și de alta a portului USB, cameră foto cu led și un ecran larg. În privința software-ului și a interfeței, ar trebuie remarcate următoarele: noile aplicații de rețea, pictograma de căutare actualizată, Google Photos (în locul Google+ Photos), o bară de notificări translucidă cu caractere de culoare albă, o nouă grilă de aplicații (fără tab-uri și widget-uri). La versiunea de Android apare KeyLimePie, dar se știe de ceva vreme că numele de cod final al următoarei versiuni a sistemului de operare Google este KitKat. 


Înainte de a vă lasa să urmăriți imaginile, voi mai spune că există posibilitatea ca Google Nexus 5 să fie lansat atât în varianta cu 16 GB de memorie internă și baterie de 2300 mAh, la prețul de 299 USD, cât și în versiune cu 32 GB (sau mai mare) spațiu de stocare și baterie de 3000 mAh, pentru tarife începând de la 399 USD. Prețurile sunt fără abonament, desigur. Este de așteptat ca Google să anunțe Nexus 5 și Android 4.4 pe 15 octombrie.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu