9 decembrie 2013

luni, decembrie 09, 2013
Zilele trecute am discutat despre actualizarea Android 4.4.1 și despre corecțiile pe care le aduce pentru smartphone-ul Nexus 5, în special pentru aplicația camerei foto. Firește că noua versiune a sistemului de operare își găsește utilizare, de asemenea, și pe dispozitivele Nexus 4, 7 și 10, iar modificările introduse sunt foarte multe.

Google a început procesul de actualizare la Android 4.4.1 la finalul săptămânii trecute. Dacă la început compania a comunicat care sunt îmbunătățirile propuse pentru senzorul foto de pe Nexus 5, parte unde terminalul avea cu adevărat nevoie de intervenție, actualizarea de versiune este destinată pentru toate dispozitivele care au beneficiat de Android 4.4 KitKat. Prin urmare, Nexus 4, Nexus 7 2013 și Nexus 10 au dreptul la aceleași îmbunătățiri.

Android 4.4.1 vine cu mai multe schimbări decât s-ar părea. Și chiar dacă Google nu a comunicat, în afara actualizărilor majore, mai multe detalii, există încă posibilitatea de parcurge rapoartele care prezintă modificările ce vor fi introduse odată cu trecerea sistemului de operare Android de la compilația KRT16M (Android 4.4) la compilația KOT49E (Android 4.4.1). Așadar, acestea pot fi găsite pe site-ul Funky Android, iar toate produsele din gama Nexus beneficiază de actualizare.

Deocamdată, această (deja) faimoasă actualizare nu a fost încă lansată oficial de către Google, așa că nu poate fi găsită pe site-ul dedicat ”imaginilor din fabrică”. Oricum, pentru aceia care nu mai au răbdare să aștepte actualizarea OTA (Over the Air), pe Android Police există tot ceea ce este necesar pentru Nexus 4 (51,9 MB), Nexus 5 (54 MB), Nexus 7 2013 Wi-Fi (52 MB) sau Nexus 10 (51,3 MB).

În cele din urmă, ar mai fi de reținut că programul specializat pentru managementul mesajelor (clientul de mail) Android (altul decât Gmail) ar trebui să fie, probabil în scurt timp, disponibil pentru descărcare direct din Play Store. Se poate observa că acesta este menționat în rapoartele de lansare a noii versiuni Android. Rămâne să vedem dacă Google va adăuga unele caracterisitici care încă lipsesc, cum ar fi gestionarea mail-urilor semnate/criptate și a certificatelor S/MIME, funcții susținute de alți producători (de pildă, de Apple în iOS 7).


Update: cu foarte puțin timp în urmă, Google a lansat un nou hotfix (fișier menit să repare anumite probleme de funcționare) pentru compilația KOT49E (Android 4.4.1). Este vorba despre build-ul KOT49H (Android 4.4.2). Așadar, Android 4.4.2 (KOT49H) este disponibil pentru dispozitivele Nexus și, potrivit informațiilor existente până acum, aduce următoarele corecții/îmbunătățiri:

- Fix for clearing the VM Indicator
- Fix for delivery of the VM Indicator
- Various additional software fixes
- Security enhancements
Pentru aceia care au făcut actualizare manuală la versiunea Android 4.4.1, patch-urile pentru versiunea 4.4.2 pot fi descărcate de aici.


Surse: Android Police, Funky Android.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu