4 aprilie 2014

vineri, aprilie 04, 2014
La începutul lunii decembrie a anului trecut, consorțiul USB Implementers’ Forum (USB-IF) a anuțat că intenționează să dezvolte și să prezinte la jumătatea acestui an un nou tip de conector USB. Această decizie a fost bazată pe doi factori. În primul rând, pentru creșterea limitei superioare a puterii furnizate printr-un singur cablu USB la 100 de wați încă mai sunt necesari conectori și cabluri noi. În al doilea rând, conexiunile USB ar trebui să ofere o lățime de bandă de până la 10 Gb/s, ceea ce presupune actualizarea standardului USB 3.1. Singurul lucru care ne-ar putea face să ne gândim la păstrarea actualului conector USB ar fi compatibilitatea noilor cabluri cu vechile porturi. Dar va trebui să uităm de acest aspect.

La recent încheiata ediție a IDF 2014, Intel a introdus conectorul USB Type-C

Alaltăieri, în ziua deschiderii sesiunii de primăvară a IDF 2014 de la Beijing, Intel a introdus pentru prima dată noul conector USB, care a primit numele Type-C. Specificațiile noului tip de conector USB vor fi finalizate și validate abia către jumătatea acestui an. Cu toate acestea, nu există niciun dubiu că vor exista schimbări. Așadar, dimensiunile fizice ale conectorului USB Type-C sunt de 8,3 x 2,5 mm. Noul conector este mai mic și mult mai compact decât conectorul USB 3.1 Micro-B. Producătorii de smartphone-uri și gadgeturi mobile vor aprecia dimensiunile reduse ale noului conector USB Type-C. De asemenea, el este suficient de rezistent, fiind construit pentru 10000 de conectări și deconectări. 

Puterea maximă care poate fi suportată de un conector USB 3.1 Type-C este de 100W (5A), însă cablurile standard vor permite transmiterea unui curent de 3A. După cum se poate observa, noul conector este proiectat să utilizeze la maximum puterea furnizată de noul standard USB, preluând inclusiv specificațiile necesare încărcării bateriilor dispozitivelor mobile. Inutil de spus, dar noul conector și cablurile aferente vor permite rate de transfer a datelor de până la 10 Gb/s. Printre alte lucruri, se va deschide calea pentru transmiterea prin USB a filmelor cu rezoluții de până la 4K. 

În fine, noul conector USB Type-C nu necesită selectarea orientării, ceea ce înseamnă că va putea fi inserat în orice poziție. Un asemenea design utilizează pentru conectorii săi (Lightning) compania Apple. În concluzie, nu va mai fi nevoie să vă stoarceți creierul și atunci când conectați un cablu USB (Type-C, firește).

La recent încheiata ediție a IDF 2014, Intel a introdus conectorul USB Type-C

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu