4 aprilie 2014

vineri, aprilie 04, 2014
Toshiba pregătește un procesor cu arhitectură ARM pentru dispozitive electronice purtabile

Toshiba este cel mai nou producător care acordă atenție segmentului așa-numitelor ”wearable devices” (dispozitive purtabile). Prin comunicatul de presă, compania niponă anunță SoC-ul TZ1001MBG, un procesor conceput pentru dispozitive ușor de purtat, cum ar fi monitoare de activitate (trackere pentru fitness), ceasuri inteligente (smartwatch), dispozitive de tipul brățărilor sau ochelarilor. Procesorul este o variantă ARM Cortex-M4F cu frecvența de 48 MHz, care poate decoda informațiile provenite de la diferiți senzori. Puterea de procesare scăzută arată că TZ1001MBG este modest atunci când vine vorba de consumul de energie. Apoi, dacă ținem seama de factorul de formă redus, chipul va fi ideal pentru dispozitivele inteligente ușor de purtat.

Platforma TZ1001MBG include un accelerometru pentru măsurarea deplasării, un procesor pentru prelucrarea datelor primite de la senzori, memorie flash de 8 Mbit pentru stocarea datelor, precum și un circuit RF și un controler Bluetooth LE (Low Energy) pentru sincronizarea cu dispozitivele compatibile (smartphone-uri și tablete). De asemenea, soluția concepută de Toshiba dispune de procesor digital de semnal (DSP) și de o unitate de calcul în virgulă mobilă, care pot procesa simultan date primite de la multipli senzori interni sau externi, pentru a îmbunătăți acuratețea rezultatelor. Convertorul analogic-numeric (ADC) este suficient de precis pentru a digitaliza, de pildă, semnalele unei electrocardiograme.

Începând cu luna mai, compania va livra exemplare pentru testare ale noului SoC TZ1001MBG, în timp ce producția de masă este planificată pentru luna septembrie. Mai mult, Toshiba lucrează și la modelul TZ1011MBG, care își va adjudeca toți senzorii incluși de procesorul  TZ1001MBG, plus un magnetometru și un giroscop.
 
Toshiba pregătește un procesor cu arhitectură ARM pentru dispozitive electronice purtabile








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu