9 octombrie 2013

miercuri, octombrie 09, 2013
Moda telefoanelor inteligente câștigă tot mai mult teren, așa că portarea acestora în rețelele de telefonie fixă a fost următoarea găselniță a producătorilor de asemenea device-uri. În ultimile câteva luni, mai mulți fabricanți au lansat telefoane destinate rețelelor fixe, însă având caracteristici de smartphone, ori au propus chiar soluții pentru conectarea smartphone-ului la rețelele fixe. Așadar, dacă vreți să aveți cea mai nouă tehnologie chiar și pe telefonul din bucătărie, răsfățați-vă mai departe.

Să începem cu Panasonic, producător care vine cu o soluție de tip 2in1. Astfel, pe lângă cele două variante de telefoane fixe dotate cu Android - un model echipat cu robot telefonic (KX-PRX120) și unul fără (KX-PRX110) - firma japoneză s-a gândit ca ar prinde bine un telefon care să se poată conecta atât pe baza standardului DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications), cât și a celui GSM (cu 3G).

Animat de sistemul de operare Android 4.0 și certificat Google, Panasonic KX-PRX150 a deschis ochii - de fapt, numai unul de 3,5 inch de tip LCD HVGA (rezoluție 480x320 pixeli) - în luna august. KX-PRX150 mai dispune de slot microSD, conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, o cameră foto frontală de 0.3 MP și una pe spate de 2 MP. 

Panasonic KX-PRX150

Mai interesante sunt soluțiile KX-PRW110/KX-PRW120 (prima fără robot, a doua cu) pe care Panasonic le-a propus în luna precedentă. Chiar dacă ambele sunt telefoane tradiționale, pentru rețeaua de telefonie fixă, ele beneficiază de un design premium și de posibilitatea de a transforma un smartphone real într-un telefon fix. În fapt, cu ajutorul unei aplicații numită "Smartphone Connect", disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone, telefonul mobil se va conecta la bază prin Wi-Fi.

În vreme ce pentru modelele KX-PRW120/KX-PRW110 Panasonic nu a comunicat prețurile, terminalele KX-PRX110, KX-PRX120 și KX-PRX150 sunt comercializate la tarife de 150, 170 și, respectiv, 220 de euro.
Panasonic KX-PRW120

Compania germană AEG a anunțat ieri Smart 4, un produs pe care l-a prezentat drept ”un smartphone rezervat uzului rezidențial”.

În afară de conectivitate DECT (mai degrabă decât GSM), acest telefon este de fapt un smartphone din gama entry-level. Terminalul rulează Android 4.2.2 (Google Play Store este preinstalat), este echipat cu un display multi-touch LCD WVGA (800x480 pixeli) de 4 inch și are la interior un procesor dual-core ARM Cortex-A7 cu frecveța de 1,3 GHz. Stocarea internă este de 4 GB, expandabilă prin intermediul unui card microSD, în timp ce pe partea de conectivitate există Wi-Fi 802.11/n/b/g și Bluetooth 4.0. 

AEG SMART 4 va fi disponibil din luna noiembrie, la un pret recomandat de 150 de euro.
 
AEG Smart 4

În încheiere, să ne reamintim că în urmă cu un an Philips a lansat MobileLink, o gamă care include trei telefoane fără fir pentru rețelele fixe, S8, S9 și S10, dotate cu baze și conectivitate Bluetooth.

Astfel, prin intermediul tehnologiei MobileLink, unul sau două telefoane mobile pot fi conectate la bază pentru a efectua și pentru a primi apeluri GSM de la și pe un telefon DECT. Altfel spus, gestionarea apelurilor telefonice din rețelele fixe sau mobile se face pe terminalul Philips, a cărui tehnologie poate, în unele cazuri, să acopere zone în care semnalul GSM este slab.

Terminalele Philips MobileLink S8, S9 și S10 sunt disponibile în Europa la prețuri cuprinse între 110 și 130 de euro.
Philips  MobileLink S10




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu