18 decembrie 2013

miercuri, decembrie 18, 2013
Dacă ieri aminteam despre intențiile companiei Samsung de a-și echipa viitoarele telefoane mobile cu display-uri capabile să suporte rezoluții QHD, în seara aceasta aflăm că firma chineză Vivo, cu al său Xplay 3S, îi răpește gigantului sud-coreean șansa de a oferi primul terminal din lume înzestrat cu specificația amintită. Așadar, Vivo Xplay 3S folosește un ecran IPS multi-touch cu diagonala de 6 inch și incredibila rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, ceea ce se traduce printr-o densitate a pixelilor de 490 ppi.

Dar haideți să trecem în revistă și celelalte caracteristici ale terminalului reușit de compania din China. Pentru a îmbunătăți dinamismul și luminozitatea ecranului, Vivo a introdus motorul ”Butterfly Line”. În plus, la fel ca și în cazul lui HTC One max, Xplay 3S are încorporat pe spatele său arcuit un cititor de amprente cu ajutorul căruia se poate realiza criptarea fișierelor, intrarea într-un așa-numit ”guest mode”, precum și efectuarea altor funcții mai simple (cum ar fi, de pildă, deblocarea ecranului). 

Pentru a sprijini rezoluția înaltă a ecranului, telefonul își adjudecă un SoC Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974AB), echipat cu patru nuclee de procesare Krait 400 tactate la 2,3 GHz și un subsistem grafic Adreno 330, care operează cu frecvența de 550 MHz. Mașinăria este susținută de 3 GB de memorie RAM, în vreme ce spațiul de stocare este de 32 GB (cu suport OTG). Sunt confirmate, de asemenea, o cameră foto/video principală de 13 megapixeli, cu o apertură de F1.8, dar și un senzor frontal de 5 megapixeli cu deschidere F2.4. Camera principală, dotată cu un senzor BSI CMOS de generația a treia (1/3.06-inch, obiectiv larg de 28 mm) beneficiază de autofocus și de algoritmi superiori de reducere a zgomotului hardware. Nu lipsește led-ul flash sau moduri precum cadru unic, fotografiere continuă, HDR, make-up, nocturn.

Și pentru că Vivo ne-a obișnuit cu telefoane performante inclusiv pe partea de sunet, nici Xplay 3S nu face vreo excepție în această privință. Există difuzoare stereo (plasate, spre deosebire de HTC One max, pe partea din spate), un decodor audio profesional ES9018 (cu un SNR teoretic de până la 127 dB) produs de ESS Technology, un amplificator operațional OPA2604 preluat de la Texas Instruments și specificație DTS 7.1. Alți parametrii audio: raport semnal-zgomot mai mare de 112 dB, distorsiuni armonice mai mici de 0,0018%, separare canale 108 dB.

Pe partea de software, Vivo Xplay 3S vine cu sistemul de operare Android 4.3, peste care producătorul a aplicat interfața proprie FunTouch OS 1.0 Beta. Remarcabilul phablet oferă, preinstalat, un sistem de navigație inedit, care crează o realitate virtuală prin intermediul căreia utilizatorul poate urmări mai ușor restaurante, magazine sau orice alt serviciu de care are nevoie. Pe partea de conectivitate există suport pentru tehnologiile FDD/TD LTE (4G), 3G/2G, WiFi/WAPI, Bluetooth 4.0, USB 2.0 (fără suport pentru USB 3.0), NFC. Telefonul cântărește 172 de grame și măsoară 158,2 x 82,59 x 8,68 mm (cu designul său arcuit, Vivo Xplay 3S are la margini o grosime de numai 4,5 mm). Bateria încorporată are capacitatea de 3200 mAh. 

Versiunea cu 32 GB de memorie internă și suport pentru conectivitate 4G LTE va fi vândută în China cu 3498 yuani (aproximativ 420 de euro), un preț foarte competitiv având în vedere specificațiile acestui telefon cu adevărat remarcabil. Și mai interesant este faptul că Vivo Xplay 3S va intra oficial și pe piețele din Indonezia, India, Thailanda și Malaezia. Chiar dacă pare un pic prematur, să sperăm că uimitorul phablet va ajunge și pe bătrânul continent.









Sursa: vivo Communication Technology

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu