23 decembrie 2013

luni, decembrie 23, 2013
procesoare smartphone
Producători precum MediaTek au demonstrat ambiții serioase pe piața procesoarelor dedicate telefoanelor inteligente, dar această perspectivă se modifică în funcție de metoda de calcul. Firește că firma menționată are șansa reală de a obține o cantitate de procesoare apropiată de aceea reușită de Qualcomm, dar atunci când vine vorba de veniturile realizate, firma californiană controlează o cotă semnificativ mai mare a segmentului în discuție.

Astfel, potrivit unui raport oferit de Strategy Analytics, în trimestrul al treilea al anului curent 53% din veniturile de pe piața procesoarelor pentru telefoane au intrat în buzunarele largi ale companiei Qualcomm, pe locul al doilea s-a plasat Apple, cu 18% din venituri, pentru ca MediaTek să ocupe locul al treilea, cu numai 10% din venituri. Compania Samsung, care, pe lângă onorarea comenzilor primite de la Apple, se ocupă cu producția de procesoare pentru propriile dispozitive mobile, rămâne blocată pe locul al patrulea al clasamentului. 

Conform experților, procesoarele din generația Exynos 5 Octa nu au atins încă nivelul de popularitate de care s-au bucurat predecesoarele acestora, Exynos 4 Quad. Lansarea în cursul trimestrului trecut a modelelor Exynos cu suport pentru rețelele LTE ar trebui să aducă o îmbunătățire a situației gigantului sud-coreean, însă rezultatele nu vor fi vizibile mai devreme de anul viitor. În fine, trebuie să recunoaștem că liderul Qualcomm a putut să-și mențină poziția nu doar prin dezvoltarea continuă de noi familii de procesoare, ci și prin realizarea unor produse cu un înalt grad de integrare și prin stabilirea unor parteneriate puternice cu producătorii de telefoane inteligente.   




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu