18 decembrie 2013

miercuri, decembrie 18, 2013
Solid State Drive
Experții din cadrul DRAMeXchange, una dintre cele patru divizii principale de cercetare ale furnizorului global de informații de piață TrendForce, au avut timp să identifice două direcții importante pe care se vor axa evoluțiile din domeniul unităților SSD în 2014. În primul rând, SSD-urile de tip EFD (Enterprise flash drive), produse caracterizate prin viteze și fiabilitate ridicate, vor utiliza în mod exclusiv interfața PCI Express 2.0. În al doilea rând, drive-urile solid state din gamele entry-level și mid-level vor fi echipate cu cipuri de memorie NAND TLC.

Teoretic, interfața SATA 3 (6 Gb/s) oferă o lățime de bandă de 600 MB/s, în timp ce utilizarea a două și patru linii PCI Express 2.0 va permite o accelerare până la 1000 MB/s și, respectiv, 2000 MB/s. Unități SSD cu suport pentru interfața PCI Express sunt utilizate în computerele mobile Apple, iar acesta este un exemplu care de regulă a influențat și alți producători. Mai mult, n-ar trebui să uităm că și Intel cultivă suportul pentru drive-urile PCI Express.

În pofida îngrijorărilor legate de durata lor de viață, SSD-urile bazate pe memorii flash TLC sunt capabile să concureze cu dispozitivele de stocare hibride și cu soluțiile de caching, în privința valorii și a eficienței. Analiștii consideră că lupta pentru întâietate dintre memoriile TLC și alte formate va exploda, îndeosebi în cazul produselor entry-level (destinate cumpărătorilor cu un buget redus). 


Sursa: TrendForce Corp

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu