1 martie 2014

sâmbătă, martie 01, 2014
Lucid PowerXtend pune umărul la creșterea duratei de viață a bateriei smartphone-ului Galaxy S5

Ca o regulă, un device dotat cu un display mare, cu un procesor puternic și cu o varietate de funcții care sunt active chiar și atunci când utilizatorul habar nu are, nu este capabil să supraviețuiască departe de dispozitivul de încărcare prea mult timp. Durata de viață limitată a bateriei devine principala problemă a noilor smartphone-uri top de gamă, iar la acest capitol Samsung nu face o excepție. 

Smartphone-ul Galaxy S5 este echipat cu o baterie cu capacitatea de 2800 mAh, care ar fi suficientă pentru un terminal din clasa medie. Dar Galaxy S5 nu se încadrează în această gamă și, ca atare, utilizarea sa activă va topi foarte rapid puterea bateriei. Totuși, Samsung nu a neglijat acest aspect și a apelat la diverse trucuri de optimizare și de salvare a energiei. În plus, gigantul sud-coreean a preluat unele tehnologii de la compania Lucidlogix Solutions (Lucid).

Este vorba despre trei servicii: NavXtend, WebXtend și GameXtend. Primul serviciu lucrează împreună cu programele GPS sau de navigație prin satelit și reduce frecvența nucleului grafic la un nivel minim necesar pentru respectivele aplicații. NavXtend poate mări durata de viață a bateriei de pe Galaxy S5 cu 25%, susține dezvoltatorul. În mod similar se comportă și soluțiile software WebXtend, aceasta reduce frecvențele CPU-ului și GPU-ului atunci când se utilizează browserul de internet, sau GameXtend (care administrează mai bine resursele alocate executării unor sarcini intensive, cum ar fi jocurile).

Probabil că noul Galaxy S5 nu va stabili un record în ceea ce privește autonomia bateriei, dar soluțiile concepute de Lucid, combinate cu o serie de optimizări gândite de Samsung, vor oferi smartphone-ului câteva ore în plus. Să ne reamintim că Samsung Galaxy S5 va intra în vânzare pe 11 aprilie și, în mod caracteristic, oportunitățile pentru precomandă au apărut deja. Mai exact, un magazin din Marea Britanie oferă modelul cu 16 GB spațiu de stocare pentru 499 GBP, care după aplicarea taxelor și impozitelor se transformă într-o sumă rotundă de 600 GBP (aproximativ 1000 de dolari). De asemenea, divizia spaniolă a uriașului retailer online Amazon acceptă precomenzi pentru Galaxy S5, iar aceeași versiune cu 16 GB ROM costă 729 de euro (iarăși în jur de 1000 de dolari).

Surse: Fudzilla și Lucid









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu