31 decembrie 2013

marți, decembrie 31, 2013
Compania sud-coreeană LG a anunțat în mod oficial câteva dintre inovațiile pe care le va prezenta la expoziția internațională CES de săptămâna viitoare. Este vorba despre un ultrabook, două dispozitive hibride PC/tabletă, precum  și un nou sistem all-in-one.

Să începem cu LG Ultra PC (model 13Z940), cea mai recentă adiție în materie de ultrabook-uri din portofoliul producătorului asiatic. Modelul anunțat va găzdui un procesor Core i5 din generația Haswell, fără a fi specificată frecvența de funcționare. Ultraportabilul va beneficia de un display IPS cu diagonala de 13,3 inch și va fi oferit în două versiuni: cu SSD de 128 GB sau de 256 GB. Pentru viitorul său produs, LG pune accentul atât pe finețe, ultrabookul fiind reclamat cu o grosime maximă de 13,6 mm și cu margini în jurul ecranului de numai 4,4 mm, cât și pe greutate (980 de grame). Mai mult, noul Ultra PC 13Z940 va fi înzestrat cu așa-numitul Reader Mode, o funcție care va permite modificarea afișajului astfel încât să recreeze aspectul unei coli de hârtie, reducerea consumului de energie și protejarea ochilor utilizatorilor. Detaliile cu privire la alte specificații (de pildă, capacitatea bateriei, rezoluția display-ului, cantitatea de memorie RAM ori conectivitate și porturi accesibile) ar trebui să le aflăm săptămâna viitoare.

Ultrabook Windows 8.1, Core i5 Haswell Reader Mode SSD

Între timp, compania și-a rezervat dreptul de a ne dezvălui primele informații în legătură cu noile modele de dispozitive hibride din gama Tab-Book, 11T740 și 11T540. Ca o paranteză, dacă ținem seama de numele de model, aceste aparate ar putea avea legătură cu ”misterioasele” tablete de care aminteam ieri. Dar să revenim la detaliile oficiale. Bazate pe sistemul de operare Windows 8.1, actualele variante Tab-Book 2 se prezintă sub formă de tablete echipate cu tastatură fizică (QWERTY) culisantă. Ambele modele dispun de ecrane IPS Full HD cu diagonala de 11,6 inch și funcție multitouch în 10 puncte. Informațiile furnizate sunt puține, dar putem afla că modelul de vârf - 11T740 Tab-Book 2 - va fi animat de un procesor Core i5 din generația a patra (Haswell), va cântări 1,05 kg și va etala o greutate de 16,7 mm, în vreme ce al doilea model (11T540 Tab-Book 2) se va lăuda cu o greutate de numai 930 grame și cu o grosime de 13,7 mm.     
 
Model 11T540 Windows 8.1 Qwerty keyboard IPS Full HD


În cele din urmă, producătorul a oferit câteva detalii și despre noul PC all-in-one (AIO). Botezat 27V740, sistemul va rula Windows 8.1 și se va bucura de un display IPS cu rezoluție Full HD. Din comunicatul de presă, înțelegem că acest AIO PC poate juca simultan rolul de televizor și de monitor de calculator, dispozitivul fiind înarmat cu tuner TV, funcție PIP (picture-in-picture) și telecomandă. Până la dezvăluirea mai multor amănunte, ceea ce se va întâmpla în zilele următoare, să mai spunem că platforma va fi echipată cu accelerator grafic Nvidia GeForce GT 740M, procesor Intel Core și port HDMI. 


Sursa: LG Online Newsroom


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu