23 ianuarie 2014

joi, ianuarie 23, 2014
Pe segmentul dispozitivelor mobile, marele contractor chinez Foxconn preferă să meargă pe calea sa specială. Compania nu numai că a ales ca platformă software pentru device-urile sale soluțiile oferite de Mozilla, ci mai nou, conform DigiTimes, a pus ochii pe dezvoltatorul taiwanez de cipuri Socle Technology, o entitate fondată în 2001 și, din 2009, sprijinită financiar și tehnologic de GlobalFoundries. De menționat, în iulie 2012, Socle a adoptat procesul tehnologic de 28 nm.

Site-ul localizat în Taiwan ne explică faptul că GlobalFoundries selectează contractele și își impune propriile servicii în defavoarea ofertei Socle Technology. În plus, schimbările de personal și lipsa de finanțare nu au fost de natură să aducă optimismul în sânul companiei și, ca atare, Socle Technology ar putea s-o primească bucuroasă pe Foxconn în rândul acționarilor majoritari.

Planurile Socle includ realizarea de produse SoC (system on chip) bazate pe procesele tehnologice de 20 nm, 16 nm și 14 nm. Compania deține licență ARM, iar în dezvoltarea procesoarelor proprii utilizează arhitectura cu același nume. La rândul său, Foxconn este interesată de posibilitatea de a fabrica propriile procesoare, care ar putea fi utilizate în dispozitivele mobile ale companiei. Astfel, prin atragerea Socle Technology Corporation de partea sa, Foxconn și-ar permite obținerea unor avantaje. 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu