13 ianuarie 2014

luni, ianuarie 13, 2014
Chipset shot


În timpul transmisiunii în direct din cadrul International Consumer Electronics Show 2014, Nvidia a introdus noua generație de procesoare mobile Tegra K1. Cu privire la denumirea aleasă, compania californiană a explicat simplu că acel ”K” indică arhitectura adoptată de subsistemul grafic încorporat în noul SoC Tegra (este vorba despre Kepler), în timp ce ”1” face aluzie la faptul că este primul procesor mobil care beneficiază de capabilitățile soluțiilor grafice discrete ale companiei. Așadar, K1. 

Jen-Hsun Huang, CEO al Nvidia, a părut atât de mândru de performanțele grafice ale procesorului Tegra K1, încât pe toată durata prezentării l-a numit ”192-core processor ”, deși nucleele nu sunt mai multe de cinci (4+1), cu cel auxiliar cu tot. În fine, n-o să insistăm pe entuziasmul prezentării, ci o să ne îndreptăm atenția către revelațiile celor de la WCCFTech. Astfel, în testul GFXBench, la rezoluția de 1920 x 1080 pixeli, performanțele grafice ale soluției Nvidia Tegra K1 (varianta quad-core pe 32 de biți, TDP 5W) sunt cu adevărat mari în comparație cu ale principalilor săi competitori. Practic, în testul T-Rex HD Offscreen, o tabletă cu Tegra K1 oferă o rată de actualizare a scenei de referință de 60 fps, în timp ce o tabletă bazată pe ultimul procesor Apple A7 reușește numai 27 cadre pe secundă. 

Performanțe grafice

În fapt, de nivelul performanțelor atinse de Tegra K1 se apropie numai procesoarele mobile Intel Core i5, care sunt utilizate în notebook-uri, în timp ce un avantaj dublu în fața lui Tegra K1 îl au laptop-urile bazate pe soluția Nvidia GeForce GT 740M. Precedentul procesor Tegra 4 afișează numai 16 fps. În cazul în care aceste date sunt valabile, atunci procesorul Tegra K1 va avea perspective bune pe segmentul de gaming, iar ca parte a unei noi generații de console Shield sau a viitoarei tablete Microsoft Surface va fi cu siguranță capabil să-și depășească principalii competitori în privința potenței grafice. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu