3 februarie 2014

luni, februarie 03, 2014


Februarie a început să scape rapid de zilele care au mai rămas până la Mobile World Congress 2014, eveniment programat în Barcelona și axat pe prezentarea de noi dispozitive mobile și tehnologii conexe. MWC 2014 este și prilejul de care Samsung intenționează să profite pentru a face unele declarații cu privire la viitorul platformei Tizen, pe care s-au angajat să o susțină Intel, Huawei, Fujitsu, precum și o serie de operatori de telefonie mobilă.

Între timp, The Wall Street Journal susține că Samsung este pe cale să-și piardă o parte din aliații proiectului Tizen Association, deoarece pregătirile pentru lansarea sistemului de operare corespunzător sunt clar întârziate. Operatorii de telecomunicații din Japonia au fost primii care au reacționat, aceștia mărturisind că actualele tendințe nu sunt de natură să încurajeze introducerea pe piață de noi sisteme de operare. Mai ales că Apple deține în Țara Soarelui Răsare o poziție puternică, iar restul pieței este ocupat în principal de dispozitive care rulează Android.

Până mai deunăzi suporter al platformei Tizen, operatorul american de telefonie mobilă Sprint a abandonat proiectul, iar acum preferă să-și folosească resursele pentru lansări imediate de noi produse. Telefónica a părăsit, de asemenea, Tizen Association și a devenit un susținător-cheie al sistemului de operare Firefox Mozilla. Orange, un alt suporter major al platformei mobile în discuție, apreciază că Tizen nu este la fel de matură precum s-ar fi așteptat. În ciuda acestor fapte, proiectul Tizen nu pare cu totul pierdut. Giganții hardware  Intel și Samsung sunt încă de partea platformei mobile. Și chiar dacă firma din Santa Clara nu și-a găsit împlinirea pe segmentul smartphone-urilor, Tizen va continua să se bucure de sprijnul lui Samsung, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu