6 februarie 2014

joi, februarie 06, 2014
Tabletele bazate pe procesoare Intel ar putea costa sub 159 de dolari

În pofida creșterii puternice a vânzărilor, piața tabletelor începe să dea semne de saturație. Pentru mulți producători, șansa de supraviețuire pe acest segment constă în adoptarea unei politici de preț agresive. În 2014, potrivit site-ului DigiTimes, războiul prețurilor va face ca unele companii chineze ”anonime” să iasă de pe piața.

Creșterea vânzărilor de tablete în Europa și în Statele Unite s-a redus. Pentru a stimula vânzările, mulți producători de prim-rang, inclusiv Amazon, HP, Lenovo, Acer și Asus, au fost obligați să reducă prețurile dispozitivelor de 7 inch la sume cuprinse între 159 și 199 de dolari. Mai mult, înaintea vacanțelor de sărbători, mulți fabricanți au mers pe varianta tarifelor de sezon, reduse până la 100 - 149 de dolari. Curând, compania Samsung va începe să vândă tabletele din gama actualizată Galaxy Tab 3 Lite. Cum era de așteptat, modelul cel mai accesibil din serie va fi propus pentru doar 129 de dolari, o mișcare care-i va obliga și pe alți jucători de pe piață să reducă prețurile modelelor proprii de 7 inch.

Interesant este faptul că gigantul din Santa Clara, Intel, care dorește să livreze în acest an 40 de milioane de procesoare pentru tablete, a găsit sprijin în rândul unor companii din China. Pentru a face față concurenței, acestea din urmă vor fi capabile ca, în colaborare cu Intel, să lanseze tablete de 7 inch cu prețuri mai mici de 100 de dolari. De asemenea, din al doilea semestru al acestui an, o serie de producători de laptopuri ar putea să propună tablete cu procesoare Intel pentru tarife sub 159 de dolari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu