8 februarie 2014

sâmbătă, februarie 08, 2014
Tim Cook nu exclude posibilitatea lansării unui iPhone mai mare

Obișnuit să ascundă adevărul în spatele unor formulări pline de înflorituri, CEO-ul Apple a fost neașteptat de sincer în interviul acordat publicației The Wall Street Journal. Plecând de la recenta răscumpărare de acțiuni Apple în valoare de 14 miliarde de dolari, pe parcursul interviului Tim Cook a atins o gamă largă de probleme și, chiar dacă nu a făcut dezvăluiri senzaționale, toate declarațiile importante ne sunt la îndemână (în cazul în care va fi nevoie să apelăm în viitor la ele).

În primul rând, Cook a spus că nu consideră critică încetinirea ritmului de creștere a veniturilor. Firește, creșterea veniturilor nu mai este la fel de mare ca acum câțiva ani, însă, în comparație cu mulți dintre concurenții săi, Apple încă are succes. Directorul general al gigantului din Cupertino crede că piața smartphone-urilor dispune de suficiente resurse care să-i asigure dezvoltarea viitoare. Tim Cook a recunoscut că și-ar dori să-i convingă pe utilizatori că dispun de smartphone-uri, și nu de simple telefoane. El a declarat că-i pasă de locul pe care-l ocupă Apple pe piața ”adevăratelor smartphone-uri”, iar acest interes se datorează faptului că firma își adjudecă noi adepți ai cultului iPhone și în țările în curs de dezvoltare.    

Apple are de gând să propună o nouă categorie de produse. Chiar dacă CEO-ul Apple s-a abținut de la mai multe detalii, nu a omis să-și asigure publicul că lucrările în această direcție sunt în curs de desfășurare. Iar atunci când aceste produse vor apărea, potrivit celor declarate de Tim Cook, nicio persoană rezonabilă nu va fi în măsură să conteste că ele aparțin unei categorii noi. De asemenea, ”șeful merelor” a spus că nu exclude posibilitatea lansării unui iPhone cu display cu o diagonală mai mare. Cook a numit display-ul ”fereastra către software”, așa că pașii pe care-i va face compania în această direcție vor fi pregătiți cu cea mai mare seriozitate. Până când toate chestiunile legate de rezoluție, contrast, claritate și fiabilitate nu vor fi rezolvate, Apple nu va lua în considerare lansarea unui smartphone mai mare.

Cook a susținut că Apple nu se teme să-și cheltuiască banii pentru achiziționarea unor companii cu active de mai multe miliarde de dolari. Oricum, dacă nu este absolut necesar, compania sa nu este interesată de asemenea tranzacții. Tim Cook a admis că decizia Google de a vinde Motorola a fost una potrivită, deoarece nu orice companie poate combina cu succes activitățile din domeniile software și hardware (așa cum o face Apple). Întrebat despre acțiunile omului de afaceri Carl Icahn, prin care acesta din urmă încearcă să stimuleze creșterea cheltuielilor de răscumpărare a acțiunilor Apple, Cook a spus că nimic nu va fi hotărât mai devreme de martie sau aprilie, după evaluarea tuturor avantajelor și dezavantajelor. În fine, CEO-ului Apple nu-i este frică de faptul că firma pe care o conduce ar putea deveni un jucător de nișă pe piața smartphone-urilor, așa cum s-a întâmplat cu Mac-ul, întrucât dispozitivele mobile care rulează iOS au o fundație puternică, formată pe o mulțime de aplicații populare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu