9 martie 2014

duminică, martie 09, 2014
Apple brevetează un sistem biometric pentru combinarea dispozitivelor mobile
Compania americană Apple a dezvoltat o tehnologie care permite dispozitivelor mobile să se conecteze între ele folosind date biometrice. Brevetul corespunzător, cu numărul 20140068725, a fost emis de Biroul de Brevete și Mărci Înregistrate din SUA, ne raportează AppleInsider.

Patentul, intitulat ”Wireless Pairing and Communication Between Devices Using Biometric Data” (împerecherea și comunicarea fără fir între dispozitive utilizând date biometrice), descrie în detaliu tehnologia care combină toate dispozitivele mobile cu ajutorul datelor biometrice ale utilizatorului. În plus, sistemul de identificare biometrică va spori securitatea datelor cu caracter personal.

În cazul ”împerecherii” și partajării de conținut digital între dispozitivele Bluetooth, Apple sugerează folosirea pentru autentificare a scannerului de amprente integrat. Pe lângă senzorul de amprente digitale Touch ID, pot fi utilizați senzori de scanare a retinei ori a tiparului palmei, dar la fel de bine microfoane și camere pentru recunoașterea vocii și a feței utilizatorului. Informațiile biometrice vor înlocui parolele ori cheile grafice.

Ca autori ai noii tehnologii, în brevet sunt indicați Chang Zhang (San Jose, California) și Qing Liu (Mountain View, California). Programul de implementare a noului sistem biometric nu este specificat.


Apple brevetează un sistem biometric pentru combinarea dispozitivelor mobile

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu