24 martie 2014

luni, martie 24, 2014
Apple se gândește la lansarea unui serviciu de streaming TV

Gigantul din Cupertino are de gând să lanseze un serviciu online de televiziune și se pare că a inițiat deja discuțiile cu firma de telecomunicații și mass-media Comcast Corporation. Acest fapt ne este raportat de The Wall Street Journal, care citează surse proprii. Totuși, publicația menționează că discuțiile dintre managerii Apple și Comcast sunt într-un stadiu timpuriu. Părțile iau în calcul posibilitatea lansării unui serviciu de streaming, însă este prematur să vorbim despre o afacere.  

Conform planurilor companiei Apple, vor putea profita de noile servicii de televiziune proprietarii de set-top box-uri Apple TV. Cu acestea, utilizatorii vor fi capabili să vizioneze în timp real sau la cerere diferite programe și seriale de televiziune, precum și conținut digital stocat în serviciile de cloud. Mai mult decât atât, transmisia va fi efectuată prin canale de comunicații de înaltă viteză, ocolind rețelele publice. Probabil că pentru a accesa serviciul de televiziune va fi nevoie de un abonament plătit.

În acest fel, Apple TV va fi în măsură să înlocuiască în viitor tradiționalul set-top box. Trebuie spus că zvonurile în legătură cu intențiile Apple de a intra pe piața de televiziune au circulat de mult timp. Compania a fost creditată chiar cu dezvoltarea unui televizor adevărat, care a fost numit în presă iTV. Iar Tim Cook, CEO-ul gigantului tech, nu a negat faptul că Apple TV este ceva mai mult decât un simplu hobby.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu