11 martie 2014

marți, martie 11, 2014
Samsung va colabora cu Apple pentru producerea procesoarelor A8

Contrar așteptărilor, Apple nu a rupt legăturile cu gigantul sud-coreean Samsung, un partener de lungă durată și, în același timp, principalul concurent de pe piața de telefonie mobilă al companiei din Cupertino. Mai mult, citând surse anonime, ZDNet Korea raportează că Samsung a primit o comandă majoră pentru producerea de procesoare mobile Apple A8.

Așadar, potrivit publicației asiatice, Apple a solicitat companiei Samsung să producă SoC-uri A8. Producția de masă este planificată a se derula în fabrica de chip-uri pe care Samsung o deține în Austin, Texas, iar procesoarele A8 urmează să fie folosite pentru echiparea noilor dispozitive mobile Apple, inclusiv smartphone-ul iPhone 6, programat pentru trimestrul al treilea.

Detaliile privind contractul și, în special, caracteristicile noilor procesoare nu au fost dezvăluite. Se știe doar că aceste chip-uri vor fi fabricate cu ajutorul procesului tehnologic pe 20 nm. Cel mai probabil, SoC-ul A8 va consta dintr-un grup de patru nuclee de procesare pe 64 de biți și un accelerator grafic, de asemenea, cu patru nuclee.

Să ne reamintim că anterior se raportase faptul că ponderea majoră în realizarea procesoarelor A8 o va deține producătorul chinez Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), și că Samsung ar fi refuzat un contract profitabil din pricina capacității de producție restrânse.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu