24 martie 2014

luni, martie 24, 2014

Tranzacția dintre Microsoft și Nokia a fost privită ca o afacere deja făcută, însă companiile nu au rezolvat toate formalitățile birocratice. Contractele încheiate la un asemenea nivel trebuie să fie în mod obligatoriu în concordonță cu reglementările din diferite state, iar obținerea tuturor ”binecuvântărilor” necesare poate lua o mulțime de timp.    

Cumpărarea companiei Nokia de către gigantul din Redmond a fost anunțată la începutul lunii septembrie a anului trecut, acordul urmând să se finalizeze în primul trimestru al anului în care ne aflăm. Companiile au primit deja acordul din partea majorității autorităților de reglementare, inclusiv Comisia Europeană și Departamentul de Justiție al Statelor Unite. În schimb, autoritățile antitrust din Asia nu au luat încă nicio decizie, motiv pentru care încheierea tranzacției este amânată până în aprilie, aflăm din comunicatul de presă emis de Nokia.

Potrivit explicațiilor oferite de Reuters, autoritățile de reglementare din Asia, la cererea companiilor Google și Samsung, încearcă să afle dacă afacerea dintre Microsoft și Nokia nu este cumva încheiată pentru a crește costurile brevetelor pe care le deține firma finlandeză. Până la urmă, pentru încheierea afacerii, Nokia ar trebui să facă unele concesii cu privire la utilizarea în comun a brevetelor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu