10 martie 2014

luni, martie 10, 2014
SmartEyeglass - prototipul ochelarilor inteligenți marca Sony

Cât de mare este interesul producătorilor pentru calculatoarele portabile, am aflat cu ocazia Mobile World Congress 2014. Săptămâna aceasta a început CeBIT 2014 și există speranțe că pe parcursul expoziției vor fi prezentate mai multe produse noi din gama calculatoarelor tradiționale, însă nu vom putea uita de știrile din domeniul comunicațiilor mobile. Săptămâna trecută, conform site-ului Computerworld, Sony a prezentat dezvoltatorilor propriul protototip de ochelari inteligenți, botezați elocvent SmartEyeglass.

Este greu de spus dacă fanii mărcii japoneze vor fi dezamăgiți, însă dispozitivul este echipat cu o unitate de control la care se conectează prin fir. Totuși, interacțiunea cu un smartphone (Android) se realizează prin Bluetooth sau Wi-Fi (deci, fără fir), iar aplicația dedicată ochelarilor Sony rulează chiar pe smartphone. SmartEyeglass arată mai degrabă ca o pereche de ochelari normali, imagini monocrome sub formă de text sau simboluri fiind proiectate pe lentile.

Dispozitivul este echipat cu aparat de fotografiat, microfon, giroscop, accelerometru, busolă și senzor de lumină. Pe lângă standardul Bluetooth 3.0, este suportată și tehnologia Wi-Fi 802.11 b/g/n. Ca exemple de utilizare a ochelarilor Sony sunt menționate indicațiile oferite fanilor fotbalului sau pasagerilor care sosesc într-un aeroport. Dezvoltatorii de aplicații vor primi mostre de SmartEyeglass și instrumentele software corespunzătoare. În fine, nu există niciun detaliu cu privire la momentul în care doritorii vor putea achiziționa un asemenea gadget.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu