13 aprilie 2014

duminică, aprilie 13, 2014
În acest trimestru, LG ar putea înregistra vânzări record de smartphone-uri

La sfârșitul anului trecut, LG deținea o cotă de 4,8% din piața smartphone-urilor, compania sud-coreeană ocupând locul al patrulea, cu numai 0,1% în spatele gigantului chinez Huawei. Cu toate acestea, cei de la LG nu au cum să se relaxeze, mai ales că Lenovo se află cu doar 0,3% în urma coreenilor (la sfârșitul anului 2013, Lenovo deținea 4,5% din piața smartphone-urilor). Și să nu uităm că Lenovo a achiziționat de la Google afacerea numită Motorola Mobility. 

În 2013, ultimul trimestru s-a dovedit a fi cel mai profitabil pentru LG. După aceea, compania coreeană a fost capabilă să realizeze un volum de vânzări de 4,4 milioane de unități pe lună. Un nou record, estimează analiștii, ar trebui să fie înregistrat de LG în cel de-al doilea trimestru al acestui an. De pildă, pentru acest trimestru, Mirae Asset Securities preconizează că al doilea mare producător sud-coreean de smartphone-uri (LG) va livra pe piață circa 15 milioane de terminale, adică aproximativ 5 milioane de unități pe lună. În acest mod va fi depășit recordul anterior al companiei, care s-a ridicat la 12 milioane de smartphone-uri vândute într-un singur trimestru.

În ciuda succesului aparent, LG continuă să înregistreze pierderi din exploatare. Astfel, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013, pierderile nete rezultate din livrările de smartphone-uri și telefoane mobile au fost de aproximativ 42 de milioane de dolari, pierderi cauzate și de sumele uriașe cheltuite de LG pe obiective de marketing. Iar dacă Samsung se descurcă ușor cu această sarcină, LG își promovează produsele secătuindu-și rezervele strategice. În cazul în care competiția de marketing se va dovedi mai degrabă un maraton decât un sprint, LG ar putea ajunge într-o poziție deloc de invidiat. Ar fi de dorit ca noile procesoare pentru smartphone-uri și viitoarele dispozitive LG să reprezinte produse interesante, competitive și cerute.

Și pentru că am amintit de procesoare, potrivit site-ului coreean ET News, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) va începe în acest trimestru producția procesoarelor pe 28 nm LG Odin. Se presupune că cel mai avansat model Odin va combina, pe baza conceptului ARM big.LITTLE, patru nuclee cu arhitectură Cortex-A15 și patru nuclee Cortex-A7, alături de un GPU Mali-T760. Contrar așteptărilor, următorul flagship G3 nu va adopta un procesor Odin, iar momentul în care vor fi livrate noile cipuri LG rămâne incert. Pare destul de evident că producătorul sud-coreean preferă să utilizeze un procesor cu design propriu pentru o gamă limitată de smartphone-uri, mai ales că nivelul producției nu permite adoptarea sa în produse de masă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu