14 aprilie 2014

luni, aprilie 14, 2014
Samsung Galaxy K Zoom va fi anunțat pe 29 aprilie

La începutul acestei luni vă spuneam că Samsung Galaxy S5 Zoom, următorul camera-phone al sud-coreenilor, ar putea fi rebotezat Galaxy K Zoom. Ei bine, iată că zvonurile sunt confirmate chiar de Samsung, prin intermediul unui anunț postat pe Twitter. Așadar, pe 29 aprilie, în Singapore,  constructorul coreean organizează un eveniment dedicat presei. Dacă ținem seama de formularea concisă ”Kapture the moment”, pare să fie vorba tocmai despre Galaxy K, înlocuitorul lui Galaxy S4 Zoom. 

Hibridul care combină în același corp un smartphone și un aparat foto este suficient de diferit pentru a avea propriul său nume, așa că Samsung a decis să-și separe seriile de produse. Dacă luăm în calcul cele mai recente zvonuri, noul dispozitiv al sud-coreenilor va dispune de un senzor foto/video de 20,2 megapixeli, zoom optic de 10x și stabilizare optică a imaginii, bliț cu Xenon, precum și de un display Super AMOLED de 4,8 inch cu rezoluție HD (720p). În funcție de versiune - 3G sau 4G - hibridul va fi echipat fie cu un SoC cu șase nuclee Exynos 5, fie cu un quad-core Qualcomm tactat la 1,6 GHz. În ambele cazuri, procesoarelor vor fi acompaniate de 2GB de memorie RAM, iar sistemul de operare va fi Android 4.4.2 (KitKat). Rămâne să vedem dacă aparatul va fi îmbrăcat cu o carcasă din plastic (ca și predecesorii săi) ori cu una acoperită cu imitație de piele.  

Dacă cele de mai sus se confirmă, Galaxy K Zoom va beneficia de îmbunătățiri semnificative în raport cu Galaxy S4 Zoom. Acesta din urmă, precum știți, dispune de un senzor de 16 megapixeli, un ecran cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli (Super AMOLED de 4,3 inch), precum și de un SoC dual-core Exynos (Cortex-A7 tactat la 1,5 GHz). De asemenea, rămâne de văzut dacă aparatul va face față concurenților de pe acest segment, acolo unde Nokia domină. Acestea și multe altele le vom afla cu siguranță pe 29 aprilie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu