16 aprilie 2014

miercuri, aprilie 16, 2014
Smartphone-urile Samsung care rulează Tizen vor apărea la sfârșitul trimestrului

Samsung este unul dintre puținii suporteri activi ai platformei software Tizen. Acest sistem de operare și-a croit drum pe ultimile smartwatch-uri Gear, însă la sfârșitul acestui trimestru vor apărea și smartphone-uri care rulează Tizen. Acest lucru ne este adus la cunoștință de publicația Reuters, care-l citează pe Yoon Hankil, vicepreședinte senior în cadrul companiei Samsung.

În prezent, principalul sistem de operare utilizat de compania sud-coreeană rămâne Android, însă gigantul electronicelor a dat de înțeles, în repetate rânduri, că nu dorește să depindă de Google și de politica acesteia de acordare a licențelor. Pentru a fi considerat un succes, sistemul de operare Tizen ar trebui să ruleze pe 15% din smartphone-urile companiei, a spus Yoon Hankil.

Reprezentantul Sansung nu a dat detalii despre smartphone-urile bazate pe platforma Tizen, însă a devenit cunoscut faptul că va fi vorba despre cel puțin două terminale: unul de nivel mediu, și un altul care se va încadra în gama aparatelor premium (high-end).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu