3 septembrie 2014

miercuri, septembrie 03, 2014
Samsung dezvăluie Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge
Cu numai câteva ore în urmă s-a încheiat prezentarea pe care Samsung a organizat-o la IFA Berlin, ocazie cu care firma sud-coreeană și-a introdus noile dispozitive mobile despre care vom vorbi pe îndelete.

Punctul culminant al prezentării a fost anunțarea succesorului lui Galaxy Note 3. Cum era de așteptat, cel mai recent phablet al companiei este numit Galaxy Note 4. Caracteristicile tehnice sunt aproape la fel cu cele care au fost citate de multe surse chiar înainte de debutul oficial al noutății. Cu excepția faptului că adoptă ornamentele metalice ale recentului Galaxy Alpha, noul rege al gamei de telefoane Samsung, Galaxy Note 4, nu aduce prea multe schimbări în privința construcției. Există în continuare imitația de piele a capacului din spate (fără efectul de cusături, însă) și aceeași așezare a butoanelor. Pe de altă parte, butonul ”home” încorporează senzorul biometric de pe Galaxy S5. De asemenea, Note 4 moștenește și senzorul de monitorizare a ritmului cardiac, care poate servi și ca declanșator pentru autoportretele executate cu camera frontală, plasat sub senzorul foto principal. 

Samsung dezvăluie Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge

În premieră, Samsung Galaxy Note 4 este echipat cu un ecran tactil Super AMOLED de 5,7 inch și rezoluție Quad HD (2560 x 1440 pixeli, 515 ppi), care oferă un contrast excelent și unghiuri de vizualizare largi. În interiorul generosului smartphone este prezent, în funcție de regiune, fie un procesor mobil cu opt nuclee Exynos 5433 (patru nuclee tactate la 1,9 GHz și patru nuclee care rulează cu 1,3 GHz), fie un procesor quad-core  cu frecvența de 2,7 GHz (cel mai probabil, Qualcomm Snapdragon 805). Memoria RAM este în cantitate de 3GB, iar spațiul de depozitare încorporat atinge 32GB. Spațiul de stocare poate fi extins utilizând carduri de memorie microSD cu capacitatea maximă de 64GB.  

Apoi, noul smartphone primește o cameră foro principală cu senzor de 16 megapixeli, stabilizare optică a imaginii și bliț dual-LED, precum și o cameră frontală de 3,7 megapixeli cu lentile cu unghiuri largi. Conform producătorului, camera frontală este ideală pentru autoportrete, inclusiv ”group selfie”, și oferă suport pentru poze panoramice de 120 de grade. Există diverși senzori, inclusiv pentru radiații UV, IR, unul pentru monitorizarea ritmului cardiac și un cititor de amprente (despre ultimii doi am pomenit deja). Samsung Galaxy Note 4 rulează Android 4.4 KitKat cu interfața proprietară TouchWiz și o serie de aplicații utile preinstalate. Dimensiunile mobilului sunt de 153,5 x 78,6 x 8,5 mm, în timp ce greutatea este de 176 de grame. În fine, Galaxy Note 4 primește un stylus S Pen îmbunătățit, software corespunzător și suport pentru funcția Smart Select. 
 

Samsung dezvăluie Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge

Așa cum ne-a obișnuit producătorul coreean, capacul din spate este înlăturabil și oferă acces la bateria cu capacitate de 3220 mAh și la slotul pentru carduri microSD. Smartphone-ul propune funcția de încărcare rapidă, care îngăduie bateriei să se încarce de la 0% la 50% în numai 30 de minute. Totuși, pentru a beneficia de această facilitate este necesar să se utilizeze cablul USB original pe care Samsung l-a inclus în pachet. Este de remarcat faptul că portul micro USB 3.0 de pe Galaxy Note 3 este înlocuit acum de un port clasic micro USB 2.0. Pentru îmbunătățirea calității convorbirilor, Samsung a inclus pe Galaxy Note 4 trei microfoane de generație nouă. Așa cum am amintit, smartphone-ul este înconjurat de o ramă metalică, iar ecranul este acoperit cu sticlă protectoare 2.5D. Terminalul va fi disponibil, începând din luna octombrie, în patru culori: negru, alb, auriu și roz. De asemenea, în comerț vor fi accesibile și capace pentru spate decorate cu cristale Swarovski. Prețul terminalului nu a fost comunicat. 

Samsung a inclus pe lista inovațiilor pregătite pentru IFA 2014 și un smartphone cu design inedit - Galaxy Note Edge. Este vorba despre un terminal cu ecranul curbat pe latura sa din dreapta. În această zonă de curbură, considerată ca un ecran separat, vor fi plasate pictograme ale programelor utilizate frecvent și, atunci când aparatul este oprit, vor fi afișate data și ora, transformând telefonul într-un veritabil ceas care poate fi așezat pe birou sau oriunde altundeva. În situația în care telefonul este deblocat, zona curbată va putea fi personalizată cu diverse comenzi rapide și alte informații, în funcție de obiceiurile utilizatorului. De asemenea, micul ecran curbat poate fi customizat cu o imagine de fundal diferită de aceea de pe ecranul principal.

Samsung dezvăluie Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge

Dacă este să vorbim despre specificații, Galaxy Note Edge este beneficiar al unui display Super Amoled cu diagonala de 5,6 inch și rezoluție de 2560 x 1440 pixeli (la care se adaugă 160 pixeli pentru ecranul suplimentar de pe partea curbată), procesor quad-core tactat la 2,7 GHz, 3GB de memorie RAM, SSD cu capacitatea de 32 sau 64 GB (plus slot pentru carduri de memorie micro SD cu capacitatea de maximum 64GB) și baterie de 3000 mAh. Celelalte caracteristici tehnice sunt identice cu cele afișate pentru Samsung Galaxy Note 4. Interesantul device va fi oferit în nuanțe de negru și alb și cântărește 174 de grame. Pe piață, Galaxy Note Edge va fi prezent către sfârșitul anului, fără însă ca prețul să fie publicat.

Samsung dezvăluie Galaxy Note 4 și Galaxy Note Edge






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu