3 septembrie 2014

miercuri, septembrie 03, 2014
ZenWatch - ceasul Android pregătit de Asus a fost oficializat
Asus și-a netezit calea către introducerea ceasului său inteligent bazat pe platforma Android prin publicarea unor imagini estompate ale dispozitivului, însoțite invariabil de citate din operele filozofului libanez Khalil Gibran. Directorul general al companiei taiwaneze a promis că ceasul va fi ”frumos și accesibil”, iar acum, după anunțul oficial al aparatului, putem să stabilim cât de adevărate au fost aceste promisiuni.

Smartwatch-ul Asus a fost botezat ZenWatch și se bazează pe platforma software Android Wear, pe care Google a prezentat-o la începutul verii. Carcasa aparatului este fabricată din oțel și protejează asemenea unui scut ecranul ușor curbat. Aparent, cureaua noului ZenWatch este fabricată din piele.
ZenWatch - dispozitivul inteligent pentru închietura mâinii semnat de Asus

În centrul dispozitivului electronic se află un procesor Qualcomm Snapdragon 400 tactat la frecvența de 1,2 GHz, completat de 512 MB de memorie RAM, 4GB de memorie internă eMMC, adaptor Bluetooth 4.0, microfon încorporat și, pe lângă alți senzori, un senzor pentru ritmul cardiac. Ecranul ceasului se bazează pe tehnologia AMOLED, este protejat de un strat Corning Gorilla Glass 3, are o diagonală de 1,63 inch și o rezoluție de 320 x 320 pixeli (278 ppi). De asemenea, noutatea este înarmată cu protecție la umiditate și praf, conform standardului IP55, în timp ce pentru alimentare a fost rezervată o baterie reîncărcabilă cu capacitatea de 369 mAh (1,4 Wh). ZenWatch-ul primește și o serie de funcții proprietare cu denumiri care vorbesc de la sine: Find My Phone, Remote Camera, Presentation Control și altele asemenea.

În timp ce în privința aspectului este posibil să fim de acord cu oficialii companiei Asus, nu același lucru se poate spune despre prețul aparatului: ZenWatch va costa peste 199 de euro. Vânzările sunt programate să debuteze în acest trimestru. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu