26 octombrie 2013

sâmbătă, octombrie 26, 2013
Apple iPad mini
Apple a anunțat săptămâna aceasta două tablete de ultimă generație, iar noi am aflat că iPad 2 și iPad mini vor rămâne în continuare să protejeze frontierele regatului mărului de pe pozițiile celor ”399 USD” și, respectiv, ”299 USD”. Apoi, cele mai recente tablete prezentate de compania din Cupertino - iPad Air și iPad mini cu dispaly Retina - vor fi disponibile, precum știți, în două variante coloristice: silver (argintiu/alb) și space gray (gri/negru).

 Și pentru că Apple nu dorește să provoace potențialilor cumpărători de iPad mini din prima generație complexe suplimentare, a decis că este cazul să unifice schema de culori propusă pentru tabletele sale cu ecran de 7,9 inch. Astfel, în magazinele de peste ocean au început să apară versiuni de iPad mini cu ecran normal înveșmântate în straie de culoare gri (space gray), aidoma noului iPad mini cu ecran Retina. Cu timpul, actuala versiune black (neagră) de iPad mini va dispărea din oferta companiei, urmând să fie înlocuită de varianta space gray. În România, pentru aproximativ 1600 lei, încă mai poate fi achiziționată varianta black de iPad mini (16 GB / Wi-Fi only), și nu de pe piața neagră, ci chiar de la partenerii Apple.

Dar să lăsăm gluma și să spunem că există posibilitatea ca iPad mini de culoare space gray să ajungă în magazine înainte de iPad mini cu display Retina - model care nu are specificată o dată de la care va fi disponibil pe rafturi și pentru care este posibil să existe un deficit. Dacă ținem seama de cele ce am spus la un moment dat și de prognozele analiștilor de la IHS iSuppli, Apple nu va fi capabilă să ofere în acest ultim trimestru mai mult de 3 - 4 milioane de unități iPad mini cu display Retina. La debutul său, primul iPad mini a fost disponibil într-o cantitate de 8,9 milioane de unități. Experții sunt de părere că noul iPad mini cu display Retina nu va fi neapărat mai puțin popular decât primul iPad mini, iar oferta limitată va duce la deficit. Motivul deficitului este simplu: producătorul californian nu are suficiente ecrane pentru noua tabletă, iar situația aceasta este puțin probabil să se îmbunătățească mai devreme de luna februarie sau martie a anului viitor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu