26 noiembrie 2013

marți, noiembrie 26, 2013
RAW, Android, camera, smartphone, improvementsÎn versiunea sa curată (stock), sistemul de operare Android oferă puține opțiuni în materie de fotografie și numai producătorii sunt aceia care adaugă mai multe funcții prin aplicarea unor interfețe software personalizate. Smartphone-urile Samsung, de exemplu, beneficiază de funcții de detectare a zâmbetului, burst (captură continuă), ori diferite alte moduri preconfigurate. Cu toate acestea, în Android 4.4 KitKat Google a adăugat o funcție de fotografiere HDR+, iar gigantul californian nu se oprește aici. 

Astfel, intervievată de CNET SUA, purtătorul de cuvânt Gina Scigliano susține că Google a reproiectat complet opțiunile puse la dispoziția dezvoltatorilor, indroducând suport pentru mecanismele de abstractizare hardware. Acest lucru îi permite sistemului de operare să comunice cu toate componentele unui smartphone.

Apoi, dezvoltatorii vor fi capabili să utilizeze noi API-uri (interfețe pentru programarea de aplicații). De pildă, aceștia ar putea profita de funcția HDR+ pentru a permite activarea unui mod burst nativ  (fotografiere continuă, în rafală), captura obținută dobândind o plajă largă de culori şi nivele de luminozitate. Și pentru că producătorii de smartphone-uri au acces la hardware, aceștia vor fi în măsură să valorifice capacitățile CPU-ului și GPU-ului pentru a efectua o serie de manipulări grafice (de exemplu, reducerea zgomotului) și de a concepe, în acest fel, aplicații bogate în opțiuni.  

De asemenea, aidoma dispozitivelor Nokia Lumia 1020 și Lumia 1520, smartphone-urile Android vor beneficia de suport pentru formatul RAW (formatul brut de imagine). Apreciat de specialiștii în fotografie, acesta va colecta datele brute, neprocesate, capturate direct de la senzori. În acest fel vor fi evitate conversiile JPEG și alte diferite procesări automate.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu