28 noiembrie 2013

joi, noiembrie 28, 2013
logo
Pentru OCZ nimic nu merge bine. Compania, care a împrumutat 30 de milioane de dolari la începutul acestui an pentru a-și finanța redresarea economică, nu a reușit să-și îndeplinească obligațiile impuse de creditorul său, Hercules Technology Growth Capital.

Miercuri, OCZ a anunțat că toate conturile sale bancare au fost blocate din data de 25 noiembrie și că este pe cale să înceapă procedura de faliment. Chiar și în aceste circumstanțe, s-ar părea că firma a primit deja o ofertă de preluare de la compania japoneză Toshiba. Californienii susțin că negocierile sunt într-un stadiu avansat. Preluarea le-ar oferi șansa de a continua activitățile de bază și de a-și păstra angajații actuali. Oricum, cererea trebuie să facă obiectul instanței americane abilitată să judece astfel de cazuri.

În absența unui acord cu Toshiba, OCZ arată că nu are de ales decât să declare falimentul și lichidarea afacerii sale. Pentru clienții companiei americane, lichidarea ar putea însemna că societatea nu va mai fi capabilă să gestioneze operațiunile de service post-vânzare. Pe de altă parte, în caz de recuperare, s-ar asigura continuitatea serviciilor, iar marca OCZ ar putea supraviețui, probabil, sub patronajul Toshiba. 

Ieșită de pe piața memoriilor RAM la începutul anului 2011, OCZ s-a concentrat în ultimii doi ani, în principal, pe memoriile flash, oferind soluții pentru consumatorii obișnuiți (seriile Vector și Vertex) sau întreprinderi (carduri PCI Express, de exemplu). 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu