28 noiembrie 2013

joi, noiembrie 28, 2013
După tablete, este rândul primului PC all-in-one să exploateze arhitectura Intel Bay Trail. Acer deschide balul și anunță un dispozitiv interesant cu Windows 8.1 - Acer Aspire Z3-600. Apoi, producătorul taiwanez profită de această ocazie pentru a anunța un al doilea device de același fel, Acer Android AiO DA223HQL, dar de data aceasta bazat pe un chip ARM și animat de sistemul de operare Android. 

Să începem cu Acer Android AiO DA223HQL, un sistem all-in-one echipat cu un ecran tactil MVA Full HD de 21,5 inch și care funcționează sub Android 4.1.2 Jelly Bean. Chiar dacă sistemul de operare nu este cel mai recent, dispozitivul este pus în mișcare de un procesor Qualcomm cu patru nuclee (dar fără ca Acer să ofere mai multe detalii). Acest SoC este acompaniat de 1GB de memorie RAM și de 16GB spațiu de stocare internă care, prin intermediul unui cititor pentru carduri SDHC, poate fi extins cu maximum 32GB.

All-in-one PC, Android 4.1.2 Jelly Bean, Qualcomm quad-core, touchscreen

Conectivitatea include WiFi 802.11n, Bluetooth 3.0 și un port LAN Ethernet 100 Mb/s. Această parte devine și mai interesantă odată cu introducerea în joc, alături de cele două porturi USB 2.0, a unei intrări HDMI compatibilă MHL. Această specificație permite utilizarea ecranului fie atașat la un computer care rulează Windows 8 (de pildă), fie pentru a conecta un smartphone compatibil (prin urmare, este oferită posibilitatea de a naviga pe un smartphone valorificând beneficiul unui ecran mai mare). În privința prețului, Acer solicită 499 de euro, o sumă cam mare pentru un device de acest tip. Disponibilitatea este imediată. 

Trecând la cel de-al doilea all-in-one, Aspire Z3-600, avem de-a face cu unul dintre primele sisteme care încorporează un procesor Pentium J2850 din gama Bay Trail. Precum știți, este vorba despre un model quad-core tactat la 2,41 GHz și acompaniat de un IGP HD Graphics cu frecvențe de funcționare cuprinse între 688 și 792 MHz. Procesorul este secondat de 4GB de memorie RAM și de un hard disk de 1 TB (5400 rpm) pe care se află instalat sistemul de operare Windows 8.1.

All-in-one PC, Windows 8.1, Pentium J2850 Bay Trail

Display-ul IPS, cu o diagonală de 21,5 inch și rezoluție FullHD 1080p, dispune de funcție tactilă și afișează o luminozitate maximă de 250 cd/m². Două difuzoare de 3W, semnate Harman Kardon, sunt plasate strategic pe piciorul său. Conectivitatea regrupează două porturi USB 2.0 și unul USB 3.0, un cititor de carduri SDHC, o mufă audio jack pentru căști și un port HDMI. Acestea sunt completate de o rețea de tip Gigabit, interfețe WiFi  și Bluetooth 4.0.

La fel ca și în cazul primului PC AiO, Aspire Z3-600 adăpostește în interiorul său o baterie de capacitate nespecificată, care-i asigură o autonomie (relativ scăzută) de numai două ore. Pe de altă parte, Acer își facturează aparatul cu 699 de euro, în acest preț fiind inclus și un kit wireless tastatură+mouse. S-ar părea că producătorul taiwanez calcă pe urmele lui Sony cu al său Vaio Tap 20, un dispozitiv echipat cu procesor Core i3 3227U Ivy Bridge și preț de aproximativ 800 de euro. Acer Aspire Z3-600 va fi disponibil de la sfârșitul acestei luni.


Sursa: Acer.fr

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu