19 noiembrie 2013

marți, noiembrie 19, 2013
Eludând activitatea sa de bază, pe la începutul lunii septembrie, compania Qualcomm și-a îngăduit un moment de relaxare pentru a ne prezenta ”ceasul inteligent” Toq, un produs care se bazează pe două caracteristici cheie: display-ul cu consum redus Mirasol și tehnologia de încărcare wireless WiPower. În plus, pentru a ieși în fața lui Samsung Galaxy Gear, un alt gadget similar, Qualcomm promite pentru al său ”calculator pentru încheietura mâinii” trei zile de autonomie între două încărcări.

La momentul anunțului, termenii privind modalitățile de comercializare nu au fost deloc clari, unele surse afirmând că producătorul nici măcar nu și-a planificat să vândă Toq-ul. Ignorând dilemele noastre existențiale, chiar ieri, Qualcomm și-a anunțat disponibilitatea de a începe vânzarea dispozitivului pe data de 2 decembrie 2013. Prețul? Un mizilic, numai 349 de dolari. Bucata. Bineînțeles că pe site-ul oficial există și o secțiune specială în care vă puteți înscrie pentru a primi notificări în legătură cu vânzările de Toq. Nu vă înghesuiți! 

Inițial, Qualcomm a descris tehnologia de afișare Mirasol și funcția de încărcare wireless WiPower LE ca fiind principalele beneficii ale dispozitivului, însă la începutul anului viitor numeroșii(!) utilizatori vor fi în măsură să aprecieze și avantajul unui set de căști stereo cu tehnologie Bluetooth, care le va permite să asculte muzica favorită. Dar cu participarea ceasului meloman Toq. Promisul pachet (ceas+căști) are și un nume de piață: Premium Audio Edition. 


Reluând cele susținute de ofertant, pe baza unei singure încărcări Toq poate funcționa câteva zile, în timp ce informațiile afișate pe ecranul Mirasol sunt ușor de citit chiar și în lumina puternică a soarelui (de decembrie). Fiind un dispozitiv proiectat pentru funcționare continuă, Toq nu are buton de oprire (și nici de pornire). În fine, lăsând gluma la o parte, acest ”ceas inteligent” permite vizualizarea și administrarea apelurilor, a mesajelor text și a diferitelor notificări obținute prin împerecherea cu un smartphone care rulează sistemul de operare Google Android versiunea 4.0.3 (cel puțin). Pe lângă seria de aplicații preinstalate (cotații bursiere, starea vremii, calendar etc.), funcționalitatea gadgetului Qualcomm urmează să fie extinsă. 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu