20 noiembrie 2013

miercuri, noiembrie 20, 2013
Formatul Mini-ITX a devenit popular de mai mult timp printre amatorii de modding și cunoscătorii de plăci de bază dedicate divertismentului digital, însă soluțiile pentru gaming în acest format au început să se ivească pe piață abia de curând. Dacă ne gândim la seria de plăci video DirectCU Mini, putem spune că Asus se numără printre pionierii acestei mode. Mult mai recent, grație unei imagini postate pe pagina sa de Facebook, firma MSI ne avertizează că a adoptat ideea companiei concurente și este pregătită să lanseze o pereche de produse - o placă de bază și o placă video - în format Mini-ITX.


Momentan, nu există comentarii oficiale cu privire la cele două noutăți, dar se pare că acestea vor fi disponibile în curând și vor ținti către pasionații de jocuri. Fotografia ne înfățișează o placă de bază echipată cu un socket pentru procesoarele Intel LGA 115x, un port PCI Express x16, două slot-uri de memorie DIMM, cel puțin cinci conectori SATA, precum și cu adaptor WiFi cu două antene.
La rândul său, placa video se face remarcată numai prin lungimea redusă a PCB-ului și prin prezența unui singur conector de alimentare cu opt pini, o dotare mai rară, care poate indica anumite ambiții în privința potențialului și a performanțelor în condiții de overclocking. În rest, putem observa doi conectori SLI și un sistem de răcire simplu, format dintr-un singur ventilator și un radiator din aluminiu.   
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu