25 noiembrie 2013

luni, noiembrie 25, 2013
Western Digital dual drive SSD 120 GB & HDD 1 TB
La prima strigare, un SSD de 120 GB și un hard disk de 1TB puse împreună nu sună foarte spectaculos. Cu toate acestea, în cazul în care cele două sunt unite într-o singură carcasă de 2.5 inch cu o grosime de 9,5mm și conector standard SATA, totul pare diferit. Tocmai acest lucru l-a reușit Western Digital cu noul produs WD Black2. Deși dispozitivul are un singur port SATA 6 Gb/s (și un conector SATA pentru alimentare), HDD-ul de 1TB și SSD-ul de 120GB sunt recunoscute separat de către sistemul de operare.

”Dual drive-ul”, care are numărul de model WD1001X06XDTL, concurează mai degrabă cu hard disk-urile hibride SSH, însă, spre deosebire de ultimile, nu reprezintă o soluție de caching echipată cu o cantitate redusă de memorie NAND flash. În fapt, drive-ul SSD poate fi utilizat pentru instalarea sistemului de operare și a programelor dorite, în timp ce HDD-ul este rezervat stocării de fișiere diverse. WD Black2 este conceput, în principal, pentru echiparea notebook-urilor și PC-urile all-in-one, însă este recomandat și în configurațiile pentru gaming sau computerele de format redus.  Dezavantajul  noului produs este dat de incapacitatea acestuia de a funcționa într-o matrice RAID cu alte unități. De asemenea, nu poate fi creată o partiție comună pe cele două drive-uri interioare fără a pierde beneficiile optimizărilor introduse de SSD. Pe de altă parte, dispozitivul este compatibil cu sistemele de operare Windows XP (32 biți), Vista, 7, 8 și 8.1. Pentru MacOS X și Linux nu există încă suport.

Western Digital dual drive SSD 120 GB & HDD 1 TB

Alte caracteristici ale WD Black2:
  • memorie flash: 2 x 64GB 20nm MLC NAND Micron;
  • controler: JMicron;
  • citire/scriere secvențială (SSD): până la 350/140 MB/s;
  • Viteză de citire /scriere aleatoare:  57000/34000 IOPS;
  • consum de energie: 0,9 W (idle/sleep/standby) - 1,8 W (la citire/scriere);
  • nivel de zgomot: 20 dBA (idle) - 21 dBA (seek);
  • temperatură de operare: 00 C - 600 C;
WD Black2 este comercializat împreună cu un kit adaptor SATA - USB 3.0 și cu utilitarul Acronis True Image WD Edition. Perioada de garanție este de 5 ani, iar prețul recomandat este de 299 de euro.

Sursa: WDC









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu