30 decembrie 2013

luni, decembrie 30, 2013
Duminică, Intel și-a actualizat lista de prețuri. Este drept că firma din Santa Clara nu a dezvăluit procesoare noi, așa cum se întâmplă deseori, însă a propus ieftiniri pentru modelele existente.  

În ultimile luni, Intel a lansat mai multe procesoare noi, în special modele Haswell menite să succeadă variantelor existente, dar nu a efectuat și mult-așteptatele reduceri de prețuri. Această acțiune a făcut-o ieri, iar ieftinirile ajung până la 26%. 

Chiar dacă se referă la modele dedicate sistemelor all-in-one, să remarcăm scăderea prețurilor pentru anumite procesoare Core dedicate computerelor desktop, scăderi care au devenit destul de rare în ultimii ani. Astfel, Core i5-4570R, Core i5-4670R și Core i7-4770R, produse care se bucură de avantajul unui subsistem grafic Iris Pro 5200, pierd între  9% și 11%  (33 - 34 de dolari) din tarifele inițiale. De asemenea, alte câteva modele Core pentru computere portabile, în special variante low voltage și ultra-low voltage (ULV), înregistrează scăderi cu 4 până la 11%.

În fine, mai multe variante Celeron se aliniază pe nivelurile de 75 USD și 107 USD, marcând în acest fel reduceri cuprinse între 13% și 26%. Dacă producătorii vor ține seama de noile tarife, prețurile de vânzare ale laptopurilor entry-level ar trebui să scadă chiar de la începutul anului 2014. 


Sursa: CPU World









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu