16 decembrie 2013

luni, decembrie 16, 2013
Tot astăzi, Samsung și-a adăugat în portofoliul propriu un nou telefon din gama de început, Galaxy Core Advance. Terminalul este menit să înlocuiască modelul lansat în luna mai, Galaxy Core Duos, și chiar dacă păstrează caracteristicile tehnice esențiale ale ultimului, vine și cu o serie de ajustări. Astfel, ecranul se mărește de la 4,3 inch la 4,7 inch (dar rezoluția rămâne neschimbată, 480 x 800 pixeli), primim dreptul de a utiliza Android 4.2 și butoanele fizice situate în partea de jos a ecranului. 

Prin urmare, chiar dacă de la Android 4.0 încoace Google a încercat să arunce în desuetudine butoanele fizice, Samsung opune rezistență. Prin declarația de presă, gigantul sud-coreean pare să facă și mai mult în ciuda titanului din Mountain View: ”terminalul, cu designul său intuitiv, dispune de butoane fizice pentru funcțiile cele mai utilizate. Tastele dedicate pentru funcția de înregistrare vocală, pentru aparatul foto, volum, meniu și pornire/oprire oferă utilizatorilor care nu se pot acomoda cu o experiență în întregime tactilă accesul simplificat la capabilitățile aparatului Galaxy Core Advance”.  

În plus față de predecesorul său, Galaxy Core Advance încorporează un sistem de localizare în spaţiu compatibil GLONASS și un circuit NFC (Near Field Communication). Pe de altă parte, terminalul anunțat astăzi nu va fi oferit în variantă dual-SIM și rămâne blocat pe tehnologia HSPA 14,4 Mb/s. Specificațiile complete ale telefonului sunt prezentate mai jos:


În fine, producătorul sugerează faptul că noul telefon mobil oferă o funcție de ”screen curtain”. Potrivit celor indicate de companie, aceasta va introduce mai multe avantaje: utilizatorii vor putea efectua comenzi vocale, chiar dacă pe ecran nu este afișat nimic, va păstra o foarte bună autonomie a bateriei și va oferi intimitate maximă. În practică, funcția poate deveni interesantă atunci când telefonul este folosit ca un dictafon.

Așa cum ne-a obișnuit, compania coreeană nu oferă niciun indiciu cu privire la prețuri, ci doar ne promite că terminalul va fi disponibil în două culori, alb perlat și albastru închis, la începutul anului viitor. Rămâne să vedem dacă Samsung va propune un preț apropiat de acela afișat de vechiul model, care acum este disponibil pentru aproximativ 1000 lei (varianta dual-SIM). 

Screen Curtain

Sursa: Samsung Tomorrow

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu