1 decembrie 2013

duminică, decembrie 01, 2013
Suntem în preajma zilelor în care, mai des decât de obicei, în aer va începe să plutească miros de cozonaci proaspăt copți și de brad, de vanilie și scorțișoară, de portocale și de... cadouri. Da, se apropie Crăciunul și, odată cu el, nevoia de a găsi un cadou potrivit pentru fiecare dintre membrii familiei ori chiar pentru cei din anturajul vostru. Iar dacă printre aceștia există o categorie care nu vă va ușura sarcina, atunci aceasta este a celor care iubesc gadgeturile și tehnologia. 

Așadar, pe Digital Bip, Crăciunul începe de pe-acum! Firește că mai sunt câteva zile până atunci, însă aceasta-i perioada în care trebuie să vă decideți. Și nu uitați că, în abordarea sărbătorilor de sfârșit de an, magazinele online (dar nu numai acestea) sunt asaltate cu un belșug de produse și de promoții. Dacă sunteți genul care face cadouri high-tech de Crăciun, ori care lansează comenzi de acest fel, următoarele idei ar putea să vă hrănească inspirația.

Va fi vorba despre o selecție realizată din cele mai bune dispozitive ale momentului și, de asemenea, din produse recente, care să-i mulțumească pe cât mai mulți. Este vorba despre o selecție liberă, deschisă, care poate fi revizuită în funcție de propunerile și preferințele voastre, exprimate în comentarii pertinente și susținute. 

Ar mai trebui să rețineți că ideile se referă la:

  • cadouri care se pot oferi, cele în care nu trebuie să investim în mod necesar foarte mult, pentru că mereu există o mulțime de cadouri care pot a fi dăruite;
  • cadouri pe care să ți le oferi, pentru că ai fost cuminte tot anul și acum este timpul să te distrezi;
  • cadouri pe care le-am pus pe lista lui Moș Crăciun, în speranța că acesta din urmă va fi generos.

Lectură plăcută și succes la cumpărături!


| Smartphone-uri


smartphone, Craciun, dual-sim, Android, ieftin
Un smartphone adevărat, un preț imbatabil. Acestea sunt avantajale oferite de Acer Liquid Z3 Duo, un telefon propus pentru aproximativ 400 de lei și care se individualizează prin capacitatea de a găzdui două cartele SIM, ceea ce-l face perfect pentru situațiile în care nu doriți să vă încurcați în telefoane.

Dotat cu un ecran de 3,5 inch, procesor dual-core tactat la 1GHz, 512 MB de memorie RAM și cu una dintre cele mai recente versiuni de Android Jelly Bean (4.2.2), aparatul se adresează în primul rând acelora care sunt în căutarea unui smartphone ieftin, compact (o specificație din ce în ce mai rară) și care să le permită să se bucure de funcțiile multimedia de bază. Este disponibil în două culori: alb și negru.

smartphone, Craciun, cadou, Windows Phone 8
Lansat cu mai puțin de 12 luni în urmă, Nokia Lumia 620 este un model de 3,8 inch cu Windows Phone 8 la bord. Modelul entry-level al companiei finlandeze, acum achiziționată de Microsoft, afișează o configurație relativ modestă: SoC dual-core Qualcomm Snapdragon S4 Plus tactat la 1GHz, 512 MB de memorie RAM și 8 GB spațiu de stocare, care poate fi extins prin intermediul unui slot microSD.

Telefonul este disponibil pentru mai puțin de 750 lei și vine într-o varietate de culori, inclusiv alb, negru, galben, albastru, roșu și verde. În cazul în care sunteți interesați de un model 4G, cu ecran mai mare și procesor mai puternic, primul care suportă rețelele LTE este Lumia 625, iar acesta poate fi achiziționat pentru 100 de lei în plus.    

Motorola Moto G - o surpriză plăcută la sfârșit de an

smartphone, Craciun, Android, ieftin, ghid
Trecem la Motorola Moto G, un telefon lansat cu puține zile în urmă și care se anunță a fi o bună surpriză a finalului de an. Este drept că telefonul nu a poposit încă pe rafturile magazinelor românești, însă el poate fi achiziționat fără un efort prea mare de la vânzătorii externi. Aparatul poate fi deja personalizat cu ajutorul carcaselor în diverse culori. În plus, Motorola se angajează să-și actualizeze rapid software-ul, iar aici cu siguranță că va interveni și ajutorul oferit ca urmare a afilierii sale cu Google.

Pe partea de caracteristici tehnice aparatul vine cu un pachet relativ complet. Avem un ecran 720p cu diagonala de 4,5 inch, un procesor potent cu patru nuclee, 1 GB de memorie RAM și 8 sau 16 GB spațiu de depozitare internă. Din pricina acestei ultime specificații și a faptului că Moto G nu dispune de un slot pentru carduri de expansiune, este posibil ca alegerea vostră să se oprească la un alt dispozitiv. Apoi, pe partea de prețuri, dacă în mod voluntar modelul cu 8GB spațiu de stocare nu este foarte interesant, atunci puteți alege modelul cu spațiu de stocare dublu. Prețurile finale? Între 850 lei (varianta de 8 GB) și 950 (modelul de 16 GB).


smartphone, Craciun, ghid, QWERTY, Blackberry OS
Haideți să avansăm către BlackBerry Q5. Acest telefon ar putea să vi se pară interesant din două motive principale: 1) accesul la mediul oferit de sistemul de operare BlackBerry și 2) mai presus decât orice, posibilitatea de a benficia, pe lângă touchscreen, de o tastatură QWERTY reală. Dar în vreme ce rămâne un serios companion pentru cei care sunt obișnuiți să trimită SMS-uri lungi, ori email-uri sub formă de monografie, Q5 nu va fi cel mai bun telefon pentru imortalizarea momentelor importante: un simplu senzor de 5 megapixeli ocupă partea din spate.

O altă specificație care-i permite să obțină un loc printre sugestiile actuale este compatibilitatea sa cu rețelele 4G. De asemenea, BlackBerry Q5 are un preț mult mai interesant decât fratele său mai mare, Q10. În fine, pentru cei care țin la acest aspect, smartphone-ul este disponibil în trei culori: alb, roșu și negru.

Nexus 5 și LG G2 - frații gemeni

smartphone, Craciun, Android, ghid, Google Nexus
Să începem cu Nexus 5. Acest dispozitiv vândut sub marca Google, însă proiectat de LG, oferă caracteristici high-end la un preț accesibil, fără a fi nevoie să vă faceți un abonament. Un ecran IPS larg de 4,95 inch și cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, un procesor quad core Snapdragon 800 tactat la 2,3 GHz, RAM consistent de 2 GB, toate acestea sunt specificații greu de învins. Singurele slăbiciuni sunt bateria și camera foto (oarecum dezamăgitoare). În același timp, însă, Nexus 5 este o victimă a propriului succes, întrucât în stocurile magazinelor este mai greu de găsit. Să nu uit, Nexus 5 este destinat celor care-și doresc experiența unui Android curat, așa cum îl oferă gigantul din Mountain View.

smartphone, Craciun, Android, ghid, LGExistă multe motive care ne îndeamnă să dăm o șansă și excelentului LG G2. Fratele geamăn al lui Nexus 5 oferă o autonomie îmbunătățită (de data aceasta este vorba chiar și de două zile între încărcări, în funcție de utilizare). Un alt punct forte este senzorul foto de 13 megapixeli (față de cel de 8MP de pe Nexus 5), dar și aplicația foto corespondentă, care o surclasează pe cea propusă de Nexus 5. Desigur, acest telefon este mai scump decât Nexus 5 dar, în funcție de ofertele magazinelor online sau ale operatorilor de telefonie mobilă, diferența nu mai este la fel de importantă precum ați putea crede. Chiar și așa-numita versiune low-cost, modelul LG G2 cu 16 GB spațiu de stocare, poate fi negociată la un preț apropiat de cel afișat de varianta Nexus 5 cu același spațiu de stocare. Alegerea nu este atât de dificilă.


smartphone, Craciun, Android, ghid, high-endÎn ciuda valului de smartphone-uri premium la care am fost martori până la sfârșitul anului, Samsung Galaxy S4, care rămâne pentru încă vreo câteva luni un pariu sigur, este acel gen de smartphone cu care nu poți să dai greș. Designul său, cum era de așteptat, este acela al unui S3 mai subțire și mai ușor. Că ne place ori nu ne place spatele detașabil din plastic, însă trebuie să recunoaștem că întreaga carcasă a lui Galaxy S4 a fost optimizată la maximum; chiar dacă Samsung Galaxy S4 are un ecran mai mare, el nu este nici pe departe mai voluminos decât telefonul din generația precedentă (Galaxy S3).

Fișa specificațiilor tehnice este un pic depășită, inclusiv de LG G2, dar cu toate acestea rămâne fără cusur: procesor quad-core, GPU performant, cameră de 13 megapixeli care produce imagini clare, compatibilitate 4G și ecran Super AMOLED de 5 inch de o calitate foarte bună. Și mai remarcabilă este capacitatea companiei sud-coreene de a reduce rapid prețurile, ceea ce face din S4 un cadou atractiv. Dacă la lansarea sa smartphone-ul era facturat cu aproape 3000 lei, acum el poate fi achiziționat cu aproximativ 2200 lei (ori chiar mai puțin), un raport calitate/preț din nou foarte interesant. 

Nokia Lumia 1020 - regele fotografiei

smartphone, Craciun, Windows Phone 8, ghid, camera-phone

A doua propunere pentru un Windows Phone este Nokia Lumia 1020. Aidoma următorului smartphone, Xperia Z1, el ar putea să vă rețină atenția, în principal, pentru senzorul foto/video PureView de 41 de megapixeli, ceea ce-l transformă într-un veritabil camera-phone, dar poate și prin faptul că marca finlandeză își îmbracă terminalul mobil în câteva culori (alb, galben sau negru).

În plus, smartphone-ul are un ecran AMOLED ClearBlack de 4,5 inch (rezoluție 768p), care poate fi utilizat chiar și cu mănuși, un SoC Snapdragon S4 dual core la 1,5 GHz, 2 GB de RAM și 32 GB spațiu de stocare, precum și suport 4G/LTE. Dispozitivul este livrat cu Windows Phone 8 și compatibilitate pentru încărcarea wireless (fără fir), grație unor accesorii adiționale.


smartphone, Craciun, Android, ghid, waterproof and dustproof, camera-phone
În dreptul lui Sony Xperia Z1 este cazul să reținem câteva caracteristici tehnice. În primul rând, smartphone-ul dispune de un ecran Full HD și, în plus, este rezistent la apă și praf, specificație care vă permite să evitați o serie de complicații apărute în viața de zi cu zi. Apoi, grație senzorului de imagine de 20,7 megapixeli, aparatul se detașează în fața unora dintre competitorii săi.

Mai mult decât atât, Xperia Z1 încorporează un cip Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie internă, care poate fi extinsă via slot microSD. Dispozitivul suportă 4G, WiFi 802.11ac și își adjudecă și un circuit NFC. Sony își asezonează oferta în trei culori - alb, negru și violet - și se angajează să mențină la zi actualizările OS-ului Android.


smartphone, Craciun, Android, phablet, Note 3, stylus S-PenDacă un display de 5 inch vi se pare în continuare prea mic, phablet-ul vă va permite să profitați atât de un confort în utilizare apropiat de cel oferit de o tabletă, cât și, atunci când produsul este unul reușit, de posibilitatea de a-l transporta într-un buzunar (nu neapărat în cel de la blugi). Așa este și în cazul lui Galaxy Note 3, cel mai recent dispozitiv din gama care a introdus practic acest concept. Încă echipat cu al său stylus S-Pen și cu ecranul capabil să gestioneze numeroase niveluri de presiune, Note 3 beneficiază de inovațiile Samsung în materie de optimizare a spațiului. Galaxy Note 3, deși are un ecran cu 0,2 inch mai mare decât Galaxy Note 2, dobândește o carcasă și mai rafinată.

Din punct de vedere tehnic, smartphone-ul se situează în top, atât în privința performanțelor, cât și a autonomiei, parte unde primește ajutorul unei baterii generoase de 3200 mAh. Pentru stylus au fost dezvoltate noi utilizări: meniuri contextuale active în timpul navigării pe ecran, acțiuni care pot fi efectuate asupra notelor scrise de mână, ori desenarea de ferestre pentru a deschide anumite aplicații. Dacă sunteți atrași de ideea de a combina utilitatea unui smartphone și a unei tablete într-un singur dispozitiv, Note 3 rămâne de referință în acest domeniu.

iPhone 5S - luxul nu are preț

smartphone, Craciun, iOS 7, ghid, A7 64 bit, M7, TouchIDProfitând de pomul de Crăciun, Apple iPhone este disponibil pentru prima dată sub forma a două noi modele. Am ales să amintesc numai unul dintre ele - iPhone 5S. Cel mai scump, desigur, însă, în același timp, și cel mai convingător. Actualizare ciclică de iPhone 5, iPhone 5S rămâne la același design general, cu un ecran întins în mod discutabil pe lungime și mai puțin pe lățime. În privința culorilor, un model auriu (gold) se adaugă variantelor neagră (space gray) și albă (silver). Și dacă aspectul exterior nu se schimbă, electronica interioară înregistrează o evoluție pe scară largă. Cu noul procesor dual-core A7, iPhone 5S inaugurează trecerea la arhitectura pe 64 de biți și se bucură de coprocesorul M7 pentru a gestiona anumite funcții (giroscop și accelerometru, de pildă). Cu performanțe sporite, inclusiv pe partea grafică, cel mai recent iPhone face poze mai bune, mulțumită unui senzor superior. Autonomia este suficientă, însă fără să devină extraordinară.

În cele din urmă, este imposibil să nu amintim de cititorul de amprente TouchID. Situat în inima butonului Home, acesta vă permite deblocarea prețiosului vostru iPhone prin simpla recunoaștere a degetului din dotare(!). Aparatul vine cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru mobilele Apple, iOS 7. Întotdeauna de referință, iPhone 5S este cu siguranță foarte scump, dar calitățile sale rămân.


Vezi și recomandările din categoria tablete!
 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu