29 noiembrie 2013

vineri, noiembrie 29, 2013
Motherboard 2013 Taiwan Company
Gigabyte are toate șansele să o devanseze pe concurenta Asus în privința numărului de plăci de bază livrate sub marca proprie, ne anunță ediția online a site-ului taiwanez DigiTimes. Conform celor mai recente date, în primele trei trimestre ale anului curent Gigabyte Technology a livrat către distribuitori 17,5 milioane de plăci de bază, iar la finalul anului se preconizează că numărul de unități livrate va ajunge la 21 de milioane (față de cele 19 milioane de unități contorizate în anul precedent). 

Pentru președintele companiei, Pei-Chen Ye, această cifră ar fi un record pentru întreaga sa istorie de 27 de ani. În comparație cu anul 2012, creșterea vânzărilor în termeni procentuali va fi de 10,5%. De asemenea, se estimează că venitul per acțiune (0,12 $) va fi cel mai mare din 2004 încoace. Actualmente, Gigabyte este greu de remarcat pe piața OEM, compania axându-se în principal pe producția de plăci de bază sub marca proprie.

De partea sa, Asus acordă o atenție mai mare dispozitivelor mobile, iar rezultatele promise pe segmentul analizat se arată a fi mai modeste: 15,5 milioane de plăci de bază livrate în perioada ianuarie - septembrie 2013 și, respectiv, 20,8 milioane de unități preconizate până la finalul anului. Astfel, AsusTek Computer renunță nu doar la statutul de concurent principal, ci și la performanța sa de anul trecut, atunci când a reușit să vândă 22 de milioane de plăci de bază.  

  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu