29 decembrie 2013

duminică, decembrie 29, 2013
Octa core processor
Samsung deja a început să-și pregătească publicul pentru expoziția CES 2014, eveniment programat la începutul lunii viitoare. Astfel, pe unul dintre conturile oficiale Samsung existente pe platforma de microblogging Twitter, cont dedicat procesoarelor Exynos, a fost postată o imagine publicitară care promite dezvăluirea unei noi decizii pe 7 ianuarie, data de deschidere a expoziției Consumer Electronics Show 2014. Ar trebui spus că evenimentul internațional menționat reprezintă deseori oportunitatea pentru lansarea de asemenea anunțuri, așa că în acest moment intenția de introducere a unor procesoare Samsung nu apare ca o revelație.

Octa core processor HMP CES 2014


Totuși, mult mai interesant este hashtag-ul #UnlockExynos care acompaniază mesajul. Cititorii interesați își vor aduce aminte că la un moment dat, prin luna semptembrie a acestui an, Samsung a promis că-și va dota procesoarele octa-core Exynos cu suport pentru tehnologia HMP (Heterogeneous Multi-Processing). HMP reprezintă o implementare mai eficientă a conceptului ARM big.LITTLE și permite tuturor celor opt nuclee de procesare dintr-un sistem single-chip să funcționeze simultan.

Cu toate acestea, nu toți deținătorii de dispozitive mobile construite pe baza procesoarelor cu opt nuclee vor fi capabili să se bucure de farmecul Samsung HMP. Așa cum ne informează site-ul Sammobile, SoC-ul Exynos OCTA 5410, folosit în smartphone-urile Galaxy S4, este lipsit de suport pentru tehnologia HMP, atât la nivel software, cât și hardware. Un alt procesor Exynos 5 OCTA, modelul 5420 care se găsește în phablet-ul Galaxy Note 3, dispune de suport hardware pentru HMP, însă doar o eventuală viitoare actualizare software va putea să aducă beneficiul unei asemenea specificații. Între timp, o nouă generație de procesoare Exynos ar trebui să introducă suport real pentru HMP.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu