26 decembrie 2013

joi, decembrie 26, 2013
Existența unor variante de testare și evaluare (engineering samples) ale procesoarelor Intel Haswell-E ne-ar putea determina să sperăm că aceste produse încă vor mai fi prezentate în toamna viitoare, iar această viziune ne este împărtășită și de DigiTimes, care face apel la sursele sale tradiționale. Conform site-ului menționat, procesoarele din familia Haswell-E (Haswell Extreme, 22 nm) vor fi prezentate în trimestrul al treilea din 2014. Gama va include atât modele cu litera ”X” (Xtreme), pentru care prețurile se vor apropia de 1000 USD, cât și variante ”K” (Premium) mai accesibile. Modele high-end cu opt nuclee fizice de procesare vor suporta tehnologia Hyper-Threading, care va îngădui obținerea unui număr de șaisprezece nuclee virtuale.

Cu toate că procesoarele din această familie vor dispune de arhitectura modificată LGA 2011-3, ele nu vor putea fi utilizate în combinație cu plăcile de bază actuale, ci vor avea nevoie de platforme construite în jurul chipset-ului Intel X99 (Wellsburg-X). Acesta din urmă va oferi suport nativ pentru USB 3.0 și pentru până la 10 porturi SATA 3.0 (600 MB/s). Procesoarele Haswell-E vor sprijini interfața PCI Express 3.0 și memoriile quad-channel de tip DDR4-2133. Luate împreună, la finalul anului viitor, procesoarele high-end Ivy Bridge-E și Haswell-E nu vor depăși mai mult de 5% din totalul livrărilor de procesoare Intel pentru segmentul desktop.

Procesoarele îmbunătățite Haswell Refresh, care pe segmentul desktop (mainstream) vor fi înlocuite treptat de  modelele Broadwell (programate să stăpânească mai întâi segmentul mobil), vor fi livrate în mai 2014, iar anunțul oficial va avea loc la începutul lunii iunie, cu ocazia Computex 2014. Livrările chipset-urilor corespunzătoare, Intel H97 și Z97, vor debuta în martie și aprilie, în vreme ce vânzările de plăci de bază animate de chipset-urile amintite nu vor fi inițiate mai curând de luna aprilie. Aceste platforme vor fi capabile să găzduiască și procesoare Haswell din prima generație.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu