12 ianuarie 2014

duminică, ianuarie 12, 2014
Acer nu intentioneaza sa fuzioneze cu HTC
                                                                          
Schimbările majore de pe piață au provocat suferințe dureroase pentru mulți participanți. Producătorii de calculatoare au devenit preocupați de găsirea unor modalități prin care să-și mențină marja de profit sau, cel puțin, să evite creșterea pierderilor, iar fabricanții de smartphone-uri caută să supraviețuiască pe piață încearcând să-și consolideze pozițiile ocupate la picioarele coloșilor Apple și Samsung. În asemenea circumstanțe, zvonurile din media taiwaneză privind o eventuală alianță între două companii slăbite, Acer și HTC (High Tech Computer Corporation), ar putea să pară reale. Și totuși...

Într-un interviu recent, Stan Shih, președintele consiliului de administrație al companiei Acer, a negat informațiile care circulă în Taiwan, potrivit cărora firma pe care o conduce intenționează să fuzioneze cu HTC, producătorul de telefoane inteligente a cărui activitate a devenit în ultimul timp prea puțin importantă. La rândul său, cu toate noile schimbări de conducere la vârful companiei și cu stabilirea unui plan de reorganizare, Acer a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut o scădere severă a livrărilor de computere, compania păstrându-și cu greu locul printre primii cinci cei mai importanți producători de profil.

Revenind la Stan Shih, acesta a subliniat că Acer nu a avut intenția de a intra în nici un fel de alianță cu HTC. Compania dorește să se concentreze pe realizarea conceptului ”Build Your Own Cloud”, iar noul director general și președinte al corporației, Jason Chen, aflat acum într-un turneu care vizează fiecare departament al firmei taiwaneze, va dezvălui săptămâna viitoare detaliile noii strategii Acer.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu